كاهش خسارات اقتصادی ناشی از حوادث غیرمترقبه در نتیجه رشد پیش بینی عددی

كاهش خسارات اقتصادی ناشی از حوادث غیرمترقبه در نتیجه رشد پیش بینی عددی

لوازم حیوان خانگی: دبیركل سازمان هواشناسی جهانی ضمن اشاره به پیشرفت های علمی و فنی در حوزه پیش بینی عددی طی ۴۰ سال قبل چالش های علمی و فنی این حوزه را شرح داد.



به گزارش لوازم حیوان خانگی به نقل از ایسنا پتری تالاس در مراسم افتتاحیه نخستین كنفرانس بین المللی پیش بینی عددی وضع هوا و اقلیم طی یك پیام ویدئویی اظهار نمود: پیش بینی های عددی وضع هوا و اقلیم زندگی انسان ها را نجات می دهد و از مدیریت بحران و جلوگیری و كاهش خسارات اقتصادی ناشی از حوادث شدید آب و هوایی پشتیبانی می كند همینطور در بخش های انرژی، كشاورزی، حمل ونقل و تفریحات به صورت قابل توجه ای درآمدزایی دارد.

دبیركل سازمان جهانی هواشناسی با اشاره به اینكه پیشرفت های علمی و فنی منجر به توسعه مهارت های پیش بینی وضع هوا در ۴۰ سال اخیر شده است، اظهار نمود: مهم این است كه این مهارت ها دائما به صورت كیفی و عینی ارزیابی می گردد چونكه این پیش بینی ها هر روزه با رخدادهای واقعی مقایسه می شوند.

وی با تاكید بر اینكه پیش بینی عددی وضع هوا یك برتری اساسی نسبت به سایر رشته های علمی دارد، اظهار داشت: میزان مهارت و توانایی پیش بینی عددی هر روزه و در سطح دنیا به صورت عینی ارزیابی می گردد ازاین رو درستی و نادرستی این پیش بینی ها دقیقا مشخص شده و راه های توسعه این مهارت به گونه ای موثر آزمایش می گردد.

تالاس با طرح این پرسش كه امروز در زمینه علم پیش بینی عددی كجا ایستاده ایم، اظهار داشت: مراكز عملیاتی پیش بینی عددی وضع هوا، پیش بینی برای بازه زمانی بسیار كوتاه در مقیاس كیلومتر و چند بار در روز تا پیش بینی فصلی جهانی در مقیاس چند ۱۰ كیلومتر و ماهی یكبار را عرضه می دهند. این پیش بینی ها مربوط به وضع هوا است اما در پیش بینی كیفیت هوا و كاربردهای آب شناسی هم به كار گرفته می گردد.

دبیركل سازمان جهانی هواشناسی با اشاره به چالش های علمی پیش رو در زمینه پیش بینی عددی خاطرنشان كرد: در آینده دو حیطه به توجه بیشتری نیاز دارد كه در عین حال افزایش مهارت ها را هم نوید می دهد اما این امر نیاز به سرمایه گذاری قابل توجه در محاسبات و توسعه علمی دارد. اول اینكه عدم قطعیت ذاتی در پارامترهای فیزیكی، خواه ناشی از درك ناقص فرایندها و خواه ناشی از مشكل عرضه تاثیر فرایندهای ناشناخته در مقیاس های شناخته شده باشد امكان دارد نیاز به یك رویكرد كاملا متفاوت داشته باشد. پیچیده تر كردن مدلها لزوما آنها را دقیق تر نمی كند ازاین رو ما نیازمند درك بنیادی فرایندها برای بهبود پارامتری كردن مدلها و توضیح خطاهای سیستماتیك هستیم.

وی افزود: دوم اینكه فرایندهای شیمیایی و فیزیكی بیشتری اضافه خواهد شد. به صورتی كه به جهت جفت شدن مدلهای جوی با مدلهای اقیانوسی سطح زمین و یخ دریا كه بعضی از آنها امروزه به صورت عملیاتی مورد استفاده قرار می گیرند نیازمند فرایندهای فیزیكی بیشتری هستیم. حل این چالش های علمی نیاز به این دارد كه برای به دست آوردن داده های مشاهداتی و قابلیت های لازم، با مجموعه وسیع تری از شركا و فراتر از سازمان های هواشناسی همكاری نماییم.

دبیركل سازمان هواشناسی جهانی در ادامه با اشاره به چالش های فنی پیش بینی عددی وضع هوا و اقلیم اظهار داشت: امروزه پیش بینی عددی وضع هوا از كامپیوترهایی با كارآیی بسیار بالا استفاده می نماید كه رتبه آنها ۲۰ كامپیوتر اول در میان ۵۰۰ سیستم قدرتمند موجود است. به هر حال توسعه مورد انتظار فناوری محاسباتی پر سرعت در دنیا، شرایط جدیدی را برای چگونگی برخورد با چالش های علمی تحمیل می كند ازاین رو با عنایت به سخت افزار، طرح كدها و روش های عددی به یك تغییر الگو نیاز است. فناوری های جدید، پردازشگرهای ضعیف را با CPUهای نسل بعد تركیب و تجمیع می كنند تا بهترین نتایج را عرضه كنند.

وی در ادامه اظهار نمود: چالش محاسباتی به علت وجود نیاز به توزیع و آرشیو داده بیشتر هم می گردد در حالیكه به نظر می آید سرعت رشد داده كمتر از رشد محاسبات باشد. محاسبات مجدد داده ها حتی از ذخیره داده ها هم پرهزینه تر است ازاین رو باید با چالش داده با اولویت بالا برخورد شود چون امری اجتناب ناپذیر است.

تالاس اضافه كرد: خیلی از چالش ها و فرصت های فناورانه از سامانه های دیده بانی آینده زمین به دست می آید. در نهایت فناوری های جدید ماهواره ای به صورت فزاینده به سمت رادیومترهای فراطیفی حركت می كند. با هزاران كانال طیفی با وضعیت ترمودینامیكی جبرا در كنار سایر تركیبات مورد كاوش قرار می دهند و همراه با ابزارهای فعال مثل رادارها و لیزرها خصوصیت های سطحی، ذرات ریز معلق هوا، باد، بخار آب، ابر و بارش را كاوش می كند. هر دو گروه ابزار می توانند سرعت تولید داده را به ۱۰۰ گیگابایت در روز برساند كه این امر نیازمند دریافت و پردازش داده در مدت چند ساعت و استفاده از این اطلاعات از سیستم پیش بینی است.

دبیركل سازمان هواشناسی جهانی در انتها اظهار نمود: پیشرفت های فنی در مدل سازی مانند پیش بینی جفت مدل سازی، پیش بینی یكپارچه سیستم زمین همراه با پیشرفت سریع در حوزه فناوری های دیده بانی مثل فناوری های سنجنده و ماهواره ها مبین این مورد است كه پتانسیل لازم برای پیشرفت در پیش بینی هوا و اقلیم در آینده وجود دارد.

به گزارش لوازم حیوان خانگی به نقل از ایسنا، نخستین كنفرانس بین المللی پیش بینی عددی وضع هوا و اقلیم امروز (۲۸ آبان) با حضور نمایندگانی از هواشناسی كشورهای آلمان، فرانسه، سوئد و كره جنوبی در سازمان هواشناسی شروع به كار كرد. این كنفرانس بین المللی تا روز آینده در دو بخش بامداد و بعدازظهر برگزار می شود.




1397/08/28
18:38:31
5.0 / 5
4441
تگهای خبر: آب , ارزیابی , اقلیم , بارش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
petpart لوازم حیوان لوازم حیوانات خانگی

تگهای لوازم حیوان خانگی پت پارت

PetPart لوازم حیوان خانگی

لوازم حیوانات خانگی

petpart.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم حیوان خانگی محفوظ است