استادیار گروه زراعت دانشگاه ارومیه تشریح كرد؛

گیاهانی كه می توانند به داد دریاچه ارومیه برسند

گیاهانی كه می توانند به داد دریاچه ارومیه برسند

لوازم حیوان خانگی: استادیار گروه زراعت دانشگاه ارومیه كشت های جایگزین را راهكاری اساسی و ضروری برای احیاء دریاچه ارومیه عنوان نمود.


دكتر رضایی چیانه در گفت وگو با خبرنگار ایسنا بر ضرورت حمایت دولت از سوژه كشاورزی و كنترل مصرف آب، تاكید و با اشاره به محصولات كشت شده در آذربایجان غربی بیان كرد: بخش قابل توجهی از محصولات كشت شده در استان همچون سیب، چغندرقند و میوه های هسته دار نیاز آبی زیادی دارند؛ چغندرقند در صورت داشتن سال آبی خوب تا 20 بار نیاز آبی دارد كه مصرف زیادی از آب را سبب میگردد.
وی، حذف كامل و حداكثری كشت چغندرقند در شرایط فعلی را منطقی ندانسته و اضافه كرد: در سایه كشت چغندرقند در استان نزدیك به 5 كارخانه قند وجود دارد كه افراد قابل توجهی در آن جا مشغول به كار هستند، پس به نظر می آید كاهش سطح زیركشت، تغییر الگوی كشت و خصوصاً به روز رسانی شیوه های كشت می تواند حالت برد برد داشته باشدو
وی افزود: برای این منظور به صورت پایلوت كشت نشایی چغندرقند اجرا شد كه نتایج قابل توجه و خوبی داشت، در این روش ماه های فروردین و اردیبهشت و اوایل خرداد (به عبارتی تا پیش از انتقال نشاءها به مزرعه) مزرعه نیاز به آبیاری نداشته و حجم قابل توجهی آب صرفه جویی میگردد.
رضائی چیانه، قیمت های موجود در بازار یكی از عوامل اصلی تعیین كننده در سوق مردم به سمت كشت محصولات مختلف عنوان نمود و اضافه كرد: برای نمونه با عنایت به بالا بودن قیمت گوجه فرنگی امسال بعنوان یك محصول پرآب بر، مطمئناً كشاورزان برای سال آینده در فكر گسترش كاشت این محصول خواهند بود.
استادیار دانشگاه ارومیه به حجم بالای واردات دانه های روغنی باز اشاره كرده و افزود: متاسفانه بالغ بر 90 درصد از دانه های روغنی كه مصرف عمده مردم می باشد، وارداتی هستند این در شرایطی است كه كشت دانه های روغنی به آب كمی نیاز دارد.
وی اضافه كرد: در استان ما گیاهانی مانند گلرنگ، بزرك و آفتاب گردان كه مقاومت بالایی به كم آبی داشته و از همه مهم تر تراریخته هم نیستند، وجود دارد كه در صورت حمایت دولت و توانمندسازی كشاورزان می توانیم به سمت گسترش كشت این محصولات حركت نماییم.
رضائی چیانه اشاره كرد: باید تولید گیاهان دارویی مانند گل محمدی، سنبل الطیب، آویشن، كاكوتی و... گسترش یابند و در كنار آنها دولت با راه اندازی كارخانه های بسته بندی و حمایت های مالی می تواند محصولات تولیدی را به خوبی بسته بندی كند و به بازارهای خارجی ارسال نماید.
وی اشاره كرد: همین طور می توان با كشت گیاهان دارویی با ارزش اقتصادی مانند زعفران و سیر و... به صورت قابل توجهی در مصرف آب كشاورزی صرفه جویی كرد. كشت زعفران در استان و در شهرستان های میاندوآب ‎، نقده و ارومیه جواب داده است و درآمد زیادی دارد؛ در هر هكتار در سال اول تا 2 كیلوگرم امكان برداشت زعفران وجود دارد.
این استادیار گروه زراعت دانشگاه ارومیه اظهار داشت: جایگزین كردن كشت یونجه با ماشك مراغه كه بسیار كم آب بر است یكی از بهترین گزینه های موجود بوده و كیفیت علوفه ای بسیار خوبی دارد كه در صورت حمایت ارگان های دولتی و ترویج تعاونی های روستایی و شركت های مربوطه می توان به سمت كشت این محصول رفت.
این متخصص زراعت اضافه كرد: در آذربایجان غربی قبلاً بیش تر محصولات كم آب بر باغی مانند انگور كشت می شد ولی به سبب ضعف در سیاست های حمایتی به ‎ تدریج كشاورزان به سمت كشت محصولات بازار پسندتر و پر سودتری مانند درختان هسته دار و سیب رفتند.
وی اشاره كرد: بهتر است دولت حمایت های خودرا مانند خرید تضمینی افزایش دهد و به ‎ تدریج كشاورزان به سمت محصولات كم آب بری مانند سنجد، پسته، اناب، زرشك، انار و... بروند.




1397/10/19
14:44:28
5.0 / 5
5482
تگهای خبر: آب , حمایت , درختان , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
petpart لوازم حیوان لوازم حیوانات خانگی

تگهای لوازم حیوان خانگی پت پارت

PetPart لوازم حیوان خانگی

لوازم حیوانات خانگی

petpart.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم حیوان خانگی محفوظ است