خانه باشكوه استاد لانه سازی مازندران را به یغما می برند!

خانه باشكوه استاد لانه سازی مازندران را به یغما می برند!

لوازم حیوان خانگی: آشیانه ای است بسیار زیبا و تعجب آور و سازنده اش در مازندران مشهور است به استاد لانه سازی؛ شش ماه با سخت كوشی و طنازی توسط پنده نر ایجاد می شود و همزمان وسایل آسایش را برای ماده فراهم می آورد تا جوجه هایش بدنیا بیایند.


ماده پرنده هم تنها حاضر است یك دفعه در آن خانه جوجه آوری كند و سال بعدش پرنده نر مجبور است خانه زیبای دیگری دقیقا به همان كیفیت برای ماده پرنده بسازد. این آشیانه آنقدر زیباست كه برخی اهالی مازندران آنرا بعنوان زینتی به خانه شان می برند و همین می شود كه خانه و كاشانه "پشت بلوطی سر سیاه" بر سرش خراب می شود.
این رفتارهای عجیب و غریب تنها مربوط به پشت بلوطی سر سیاه نیست و در بین حیوانات خاصیت های رفتاری مختلف وجود دارد كه گاها انسان ها را به تعجب وا می دارد. لك لك كفن و دفن (لك لك مارابو) پرنده ای است كه با مشاهده این پرنده امكان دارد از آن فاصله بگیرید. منقار بلند آن كه برای زیر و رو كردن زباله ها مناسب می باشد كاملا عجیب بنظر می رسد و جذاب هم نیست.
هر چند این پرنده می تواند بدون آنكه خرابكاری كند در بین زباله ها جستجو كرده و غذای خودرا پیدا كند و یا اینكه مارگردن آمریكایی كه «پرنده مار» نیز شناخته می شود، یك پرنده متفاوت و عجیب است و صداهای غیرعادی تولید می كند. هنگام شنا كردن نیز رفتاری مشابه با مار از خود نشان داده است. همین طور منقار تیزی دارد كه در به دام انداختن طعمه به این پرنده كمك می نماید.
پشت بلوطی سر سیاه در مازندران كه به استاد لانه سازی مشهور است و از آنجائیكه لانه اش زیبا و در عین حال متفاوت می باشد مورد استفاده برخی افراد بعنوان صنایع دستی قرار گرفته است كه این روزها واكنش دوست داران محیط زیست را در فضای مجازی به دنبال داشته است.
پشت بلوطی سر سیاه پرنده ای است كه خاصیت های اخلاقی و رفتاری عجیبی دارد، این پرنده كه بیشتر در فریدونكنار، محمودآباد و خصوصاً شرق مازندران تا بهشهر، دیده شده است، از آن دست پرنده هایی است كه بنظر می رسد باید بیشتر از آن دانست.
پشت بلوطی سرسیاه، یكی از پرندگانی است كه به استاد لانه سازی مشهور است، در محیط های تالابی مانند آب بندان ها، نیزارها و حاشیه درختان صنوبر دیده می شود.
نكته جالب توجه درباب این پرنده، این است كه زمان تولید مثل این پرنده طولانی است و از اواخر اسفند و اوایل فروردین وارد این مناطق شده و تا مهر ماه در آن ساكن هستند.
سه گونه پشت بلوطی معمولی، پشت بلوطی سرسیاه و پشت بلوطی سر سفید در خانواده پشت بلوطی وجود دارند كه سرسیاه خاص ناحیه مركزی مازندران هست.
كوروس ربیعی، رئیس اداره حیات وحش اداره كل حفاظت محیط زیست مازندران در گفت و گو با ایسنا اظهار نمود: تولید مثل حدودا طولانی این پرنده سبب شده تا از اردیبهشت ماه شروع به آشیانه سازی كند و تا اواخر تیر و اوایل مرداد ماه درحال آشیانه سازی باشد.
وی با اشاره به اینكه این پرنده از یك آشیانه، برای یك مرحله جوجه آوری استفاده می نماید، اظهار داشت: امكان ندارد كه از یك آشیانه در دو یا چند مرحله در هر سال یا سال های مختلف استفاده گردد.
رئیس اداره حیات وحش اداره كل حفاظت محیط زیست مازندران با اشاره به اینكه موفقیت یا عدم موفقیت در جوجه آوری این پرنده، دلیلی بر استفاده باردیگر از آشیانه اولیه نیست، اشاره كرد: تخریب آشیانه این پرنده به سبب زیبا بودن و عدم شناخت مردم و همین طور از بین رفتن توسط باران در زمستان دو خطری است كه این پرنده را تهدید می كند.
ربیعی در ادامه اظهار نمود: نكته جالب وفاداری به درختی است كه در سال پیش از آن برای راه اندازی آشیانه بهره برده است، به این معنا كه برای ساخت آشیانه در سال جدید، باردیگر همان درخت سال قبل را بر می گزیند.
وی با اشاره به اینكه هم اكنون وضعیت این پرنده درمازندران خوب است اظهار داشت: به مردم سفارش می نماییم كه این آشیانه ها را به سبب استفاده زینتی تخریب نكنند.
گزارش از بهناز مقدس خبرنگار ایسنا مازندران





منبع:

1398/05/22
13:35:10
5.0 / 5
4582
تگهای خبر: آب , پرندگان , تالاب , حفاظت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
petpart لوازم حیوان لوازم حیوانات خانگی

تگهای لوازم حیوان خانگی پت پارت

PetPart لوازم حیوان خانگی

لوازم حیوانات خانگی

petpart.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم حیوان خانگی محفوظ است