گزارش لوازم حیوان خانگی؛

شخم زدن کف خلیج فارس با ترال

شخم زدن کف خلیج فارس با ترال

به گزارش لوازم حیوان خانگی، قایق ها و لنج ها با مجوز شیلات با ابزار ترال به صید پرداخته و کف خلیج فارس را شخم می زنند تا میگو صید کنند ولی این شیوه صید عامل نابودی نسل خیلی از آبزیان است.



خبرگزاری مهر، گروه استان ها- سعید رضایی: زندگی مردم استان بوشهر از دیر باز به واسطه هم نشینی با خلیج فارس با دریا گره خورده است و خیلی از مردم این دیار از راه فعالیتهای دریایی بخصوص تجارت و صیادی امرار معاش می کنند.
دریا برای مردم این دیار مصداق بارز برکت است و از گذشته های دور تا کنون خیلی از ساحل نشینان برای برداشت برکت راهی دریا می شوند و به صید ماهی و میگو می پردازند و از این طریق مخارج خویش را تأمین می کنند.
صیادی در گذشته به صورت سنتی و با استفاده از ابزارهای رایج انجام می شد ولی امروز ابزارهای مختلف و جدیدی برای صید ساخته شده و خیلی از صیادان با استفاده از این ابزار و ادوات راهی دریا شده و صیادی می کنند.
اگرچه این ابزار و ادوات سبب افزایش میزان صید می شود ولی گاه سبب می شود که بعضی از آبزیان غیر خوردنی هم در تورهای صیادان گرفتار شده و همین مبحث عاملی برای نابودی ذخایر دریایی است.
صید ترال شیوه مخربی است که مثل جارو برقی به جان هر جنبده و آبزی که در بستر دریا است، می افتد و همه ماهی های ماکول و غیرماکول را در تورهای صیادان گرفتار می کند صید ترال یکی از علل نابودی ذخایر دریایی در خلیج فارس است که باآنکه اثرات مخربی روی نسل آبزیان دارد، در فصلی از سال آزاد می شود و صیادان به صورت قانونی کف دریا را شخم می زنند تا میگو صید کنند.
صید ترال شیوه مخربی است که مثل جارو برقی به جان هر جنبده و آبزی که در بستر دریا است، می افتد و همه ماهی های خوراکی و غیرخوراکی را در تورهای صیادان گرفتار می کند که این شیوه نابودی خیلی از ذخایر را به دنبال دارد.
در صید ترال یا کف روب، تور ماهیگیری بزرگی به شکل قیف است که از دو طرف به تخته هایی متصل و معمولا به دنبال شناور در بستر دریا کشیده می شود.
صید ترال همه آبزیان کف دریا را راهی قیف می کند در حالیکه بخش عمده آبزیان گرفتار در این تور قابل خوردن نیستند و یا ماهیان نابالغ و کوچکی هستند که باید دور ریخته شوند.
ماهی های کوچک و نابالغی که در صید ترال گرفتار می شوند اغلب اوقات مصرفی ندارند و دور ریخته می شوند ولی در چرخه غذایی دیگر آبزیان هستند.
در خیلی از کشورهای پیشرفته از دهه های پیش صید ترال به صورت کامل ممنوع شده است ولی در کشور ما در یک بازه زمانیکه صید میگو آزاد می شود، قایق ها و لنج ها با مجوز شیلات به مدت ۳۰ تا ۴۵ روز کف دریا را شخم می زنند.

نابودی نسل آبزیان
یکی از فعالان حوزه صید در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: متولی حفظ ذخایر دریایی شیلات است که باید نظارت بهتر و بیشتری در زمینه حفظ گونه های مختلف آبزیان داشته باشد.
محمد زنده بودی افزود: سال ها است که از راه صید و صیادی امرار معاش می نماییم ولی سال به سال صید سخت تر می شود و میزان صید ما در دریا کاسته می شود.
وی با اشاره به اینکه ترال یکی از مخرب ترین انواع صید به حساب می آید افزود: بعضی از صیادان نه تنها در فصل صید میگو بلکه در دیگر روزهای سال مبادرت به صید ترال می کنند که سبب نابودی نسل آبزیان می شود.
این صیاد بوشهری با انتقاد از غارت ذخایر دریایی خواهان تلاش مسؤلان برای محافظت از ذخایر دریایی در خلیج فارس شد و بیان نمود: این آبزیان فقط متعلق به این نسل نیست و باید برای آیندگان هم حفظ شود.
لزوم پیشگیری از ترال
یکی از فعالان زیست محیطی استان بوشهر هم در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: در صورتیکه بخواهیم دریا را حفظ نماییم و جلوی نابودی ذخایر نسل آبزیان را بگیریم باید در شیوه های صید تجدید نظر شود.
محمد احمدنیا ضمن اشاره به این که شیوه هایی مانند صید ترال باعث نابودی ذخایر دریایی می شود تصریح کرد: در این شیوه صید همه آبزیان در تور گرفتار می شوند در حالیکه بعضی از آنها قابل خوردن نیستند و غذای دیگر آبزیان محسوب می شوند.
وی بر ضرورت ممنوعیت صید ترال (کف روب) در همه ایام سال تصریح کرد و افزود: صیادان نقش مهمی در محافظت از نسل آبزیان خواهند داشت و باید پویش هایی برای حفظ ذخایر دریایی تشکیل گردد.

صید ترال با مجوز شیلات
مدیرکل شیلات استان بوشهر هم در مورد صید ترال در استان بوشهر عنوان کرد: صید ترال انواع مختلف دارد و از نظر عمق قرار گیری در آب به سه دسته ترال کف، ترال میان آبی و ترال سطح تقسیم بندی می شوند.
شیلات فصلی را به صید میگو اختصاص می دهد و به مدت ۳۰ تا ۴۵ روز استفاده از این روش را برای صید میگو آزاد می کند عقیل امینی افزود: از بین این سه دسته، «ترال کف» با عنایت به خصوصیت های که دارد بیشترین صدمه را به ذخایر و هم بستر دریا وارد خواهد نمود.
وی افزود: شیلات برای صید میگو به ناچار مجبور است در طول سال فصلی را به صید میگو اختصاص دهد و از اواسط ماه مرداد به مدت ۳۰ الی ۴۵ روز استفاده از این روش را برای صید میگو آزاد کند.
امینی با قدردانی از صیادان قانونمند افزود: در چند سال گذشته بعضی از صیادان متخلف با استفاده از روش صید مخرب ترال کف در طول سال باعث صدمه جدی به ذخایر پرارزش خلیج فارس شده اند، که لازم است دستگاه قضا و شیلات با این دسته از صیادنماها به جد برخورد کند.
معضلات صید پرساین
امینی همینطور در ارتباط با روش صید پرساین توضیحاتی عرضه و اضافه کرد: در سالهای گذشته برای بهره برداری از ذخایر پرارزش ساردین ماهیان و با عنایت به میزان ذخایر موجود، تعداد ۱۴ مجوز صیادی با روش صید پرساین در منطقه کنگان و عسلویه صادر گردیده است که متأسفانه در این منطقه هم عده ای بدون مجوز از شیلات به استفاده از این روش روی آوردند.
امینی خاطرنشان کرد: استفاده از این روش فقط برای این ۱۴ قایق صیادی است که مجوز صید ساردین را دارا هستند و آن هم در زمان خاص و گونه ساردین و هر گونه اقدام غیر از آن تخلف به حساب می آید.

مقابله با صید غیرمجاز
دادستان عمومی و انقلاب بوشهر با تکیه بر اهمیت مقابله با صیدهای غیر مجاز در استان بوشهر عنوان کرد: بدون شک دستگاه قضایی استان هم صدا و حامی شیلات استان است و برای تحقق اهداف عالی این دستگاه اجرایی حمایت های لازم را خواهد نمود.
عمار شهنیایی تصریح کرد: دادگستری با همه ظرفیت ها از شیلات در جهت حفظ ذخایر آبزیان و همینطور ممانعت و برخورد با صید و صیادی غیرمجاز حمایت می کند.
انتظار می رود که با عزم جدی مسؤلان ضمن مقابله جدی با شیوه های صید غیر مجاز در خلیج فارس، تدابیری اندیشیده شود که شیوه های جدید صید که خطر کمتری برای نسل آبزیان دارند، جایگزین صید ترال شود.


منبع:

1402/07/07
12:28:01
5.0 / 5
233
تگهای خبر: آب , حمایت , دستگاه , زندگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
petpart لوازم حیوان لوازم حیوانات خانگی

تگهای لوازم حیوان خانگی پت پارت

PetPart لوازم حیوان خانگی

لوازم حیوانات خانگی

petpart.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم حیوان خانگی محفوظ است