سفارش های زیست محیطی به هیات های عزاداری
لوازم حیوان خانگی: مدیركل دفتر مشاركت های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست با ذكر سفارش هایی برای كاهش مصرف پلاستیك و مدیریت پسماندها در تكایا و هیاتهای عزاداری از همه شهروندان و مسئولان هیات ها خواست كه در توزیع نذورات حداقل از ظروف پایه گیاهی استفاده كنند.
ژیلا آقایی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به مصرف بالای ظروف یك بار مصرف در پخش نذورات، اظهاركرد: برخی شهروندان لیوان ها و ظروف یك بار مصرف خودرا در معابر رها می كنند و هر ساله در ایام محرم با آلودگی های پلاستیكی مواجه می شویم.
مدیركل دفتر مشاركت های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینكه لازم است پاكسازی محیط پیرامون هیأت ها و تكایا مورد توجه قرار گیرد، اشاره كرد: معمولا هیأت ها یك یا چند متولی دارند. درخواست می نماییم كه این افراد - كه زحمت بسیاری هم برای برگزاری هر چه بهتر مراسم عزاداری حسینی می كشند - برای پاكسازی اطراف تكیه و هیأت ها نیز برنامه ریزی كنند تا بوسیله جمع آوری زباله ها، ضمن حفظ نظافت محله ها از ایجاد فشار كاری بر پاكبانان شهر جلوگیری نمایند البته استقرار چند سطل زباله در اطراف تكایا و هیأت ها موجب می شود كه عزاداران به ریختن زباله های خود داخل سطل ها تشویق شوند.
آقایی در ادامه سفارش هایی برای كاهش مصرف پلاستیك ارائه داد و اظهار داشت: در صورت امكان از ظروف یك بار مصرف استفاده نشود. اگر حذف ظروف یك بار مصرف بطور كامل امكان پذیر نبود؛ حتما از ظروف چند بار مصرف، ظروف تجدیدپذیر یا ظروف پایه گیاهی استفاده گردد تا حداقل لطمه بلندمدتی برای محیط زیست نداشته باشند.
این فعال حوزه محیط زیست اضافه كرد: معمولا در اطراف تكایا با ظرف های رهاشده غذا مواجه می شویم كه نصف آن خورده و نصف آن دورریز شده است. اسراف هم همچون مواردی است كه در دین اسلام به شدت نهی شده است. درخواست می كنم كه شهروندان به اندازه نیاز غذای نذری بگیرند و اجازه بدهند كه این غذاها به افراد نیازمند داده شود. مسئولان هیات ها هم می توانند با برنامه ریزی مشخصی به توزیع غذای نذری مبادرت كنند بطوریكه قسمتی از آن در اختیار عموم و قسمتی از این غذاها در اختیار مراكزی كه به غذا نیاز دارند و درسطح شهر به راحتی قابل شناسایی است، گذاشته شود.
مدیركل دفتر مشاركت های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: در روزهای محرم متأسفانه شاهدیم كه برخی شهروندان، شلنگ آب را در معابر رها می كنند یا كل یك خیابان را چراغ می زنند، درحالی كه می توان به اندازه نیاز از چراغ بهره برد بدین سبب لازم است مدیریت مصرف آب و برق در روزهای محرم مورد توجه و دقت عزاداران و مسئولان هیأت ها قرار گیرد.
وی اضافه كرد: مدیریت پساب ناشی از شست و شو و پخت و پز در هیات ها وتكایا مورد توجه قرار گیرد. آنچه در درجه نخست، عزاداران حسینی باید مدنظر قرار دهند مسئولیت اجتماعی است كه آموزه های دینی در حوزه پاكیزگی و مصرف درست منابع برعهده ما گذاشته است.
آقایی درانتها اظهار داشت: از همه هموطنانی كه از غذا، چای، آب و شربت نذری استفاده می نمایند، خواهش می كنم كه یك لیوان و قاشق و چنگال همراه داشته باشند. در این صورت نیازی نیست كه از این حجم از ظروف یك بار مصرف استفاده شود، مسلما مدیریت مصرف تاثیر زیادی بر كاهش مصرف پلاستیك در چنین روزهایی می گذارد.
منبع: لوازم حیوان خانگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب