گزارش لوازم حیوان خانگی؛

بایدها و نبایدهای دفن طلای كثیف آبادان در خرمشهر واكاوی شد

بایدها و نبایدهای دفن طلای كثیف آبادان در خرمشهر واكاوی شد

به گزارش لوازم حیوان خانگی كارگروه پسماند شهرستان به دنبال اعتراض های كاربران فضای مجازی، در جلسه ای انتقال محل دفن زباله آبادان به خرمشهر را بررسی كرد.



به گزارش لوازم حیوان خانگی به نقل از مهر، مبحث انتقال پسماندهای شهری آبادان چند روزی است که محفل فضای مجازی خرمشهر را گرم کرده است و در میان سخن کاربران اعتراضاتی به چشم می خورد که نشان از دغدغه ای برای به خطر افتادن سلامت و محیط زیست این شهرستان دارد.
علت این تصمیم به شهرستان شادگان بر می گردد. تخلیه و دفن غیراصولی پسماندها، راهشان را به تالاب بین المللی شادگان باز کرد و ادامه این روند، نگرانی هایی را از تغییر اکوسیستم در این تالاب به وجود آورد و حامیان محیط زیست را به واکنش وا داشت و همین عامل سبب شد غلامرضا شریعتی (استانداری خوزستان) تصمیم به سرعت بخشی به جابه جایی دفن زباله های شهری آبادان به محل دفن زباله خرمشهر که در پیش از این با نظر گروه مشاوران تعیین شده بود، بگیرد.
رضا جاوید (رئیس اداره محیط زیست خرمشهر) در جلسه کارگروه مدیریت پسماند این شهرستان، به این مورد اشاره نمود و اظهار داشت: سال ۸۳ یک مشاور برای طرح پسماندهای استان خوزستان تعیین شد و در خلال یک تحقیق سه شهر آبادان، خرمشهر و شادگان، دارخوین و جزیره مینو و شهرهای کوچک اطراف در منطقه ۲ پسماند خوزستان قرار گرفتند که بعد از انجام تحقیقات و کار کارشناسی، محلی به مساحت ۱۰۰ هکتار در خرمشهر بعنوان محل مرکزی دفن زباله منطقه ۲ تعیین شد.
وی اضافه کرد: در این طرح برای انتقال پسماندها شرایطی قید شده است که انتقال یافتن محل دفن بسته با اجرای شرایط خاص ممکن می شود و اگر شروط مشاور اجرا نشود، مشکلات زیادی را برای این شهرستان به دنبال خواهد داشت.
مشکلات جابه جایی محل
وی به برشماری مشکلات ناشی از دفن پسماندهای آبادان در سایت دفن پسماند خرمشهر پرداخت و اظهار داشت: یکی از عمده ترین مشکلات، مبحث نقل و انتقالات پسماندها است که همچون این موارد می توان به مسیر نامناسب نقل و انتقالات، خودرو های نامناسب، تخلفات رانندگان در تخلیه بین راهی، زیرساخت های نامناسب محل دفن زباله که در بعضی موارد امکان تردد راحت را سلب و رانندگان را مجبور به تخلیه در محل دیگر می کنند، اشاره نمود.
جاوید افزود: در این راستا باید سازوکاری در نظر گرفته شود که مطمئن بود تنها پسماندها منتقل شده از آبادان به خرمشهر، پسماندهای شهری است و از دیگر پسماندهای عفونی و صنعتی در آن وجود نداشته باشد، مورد دیگری که باید به آن توجه کرد «حجم نهایی پسماند» است که با عنایت به این که حجم پسماند آبادان دو برابر خرمشهر در شرایط عادی است و این میزان در روزهایی همچون اربعین حسینی دو برابر هم می شود و این در شرایطی است که مواردی همچون بحث دفن غیراصولی، نزدیکی آب های سطحی همچون تالاب ناصری و پساب های مزارع کشاورزی به محل دفن زباله هم وجود دارد.

وی محصور نبودن محل دفن زباله خرمشهر را مشکل دیگری دانست و اظهار داشت: وجود زباله گردها، آتش زدن زباله های در محل دفن زباله که با عنایت به وزش باد غالب می تواند مشکلات زیست محیطی را در دو شهر آبادان و خرمشهر ایجاد کند و حتی سال قبل سبب پدیده وارونگی دما را در خرمشهر سبب شده بود که این به جز تبعات اجتماعی ناشی از درج مطالب در فضای مجازی است.
فاخر ربیعی فر (عضو شورای اسلامی شهر خرمشهر) در این نشست مخالفت خویش را با اجرای این طرح اعلام نمود و اظهار داشت: منطقه آزاد اروند از ابتدا با اجرای این طرح مخالف بود و نماینده شورای شهر خرمشهر هم در جلسه استانداری مخالفت خویش را اعلام نمود و این شورا تا زمانی با این اقدام موافقت می کند که همچون کرمانشاه شرایط بازیافت صنعتی فراهم گردد که در غیر این صورت مشکلاتی را به دنبال خواهد داشت.
وی اضافه کرد: الان دفن زباله به صورت سنتی انجام می شود و در این خصوص اعتراض هایی به شورا شده است و منتقدان از این مورد نگران هستند و بر همین مبنا و با عنایت به اهمیت سلامت مردم می توان در تصمیم برای انتقال زباله های آبادان به خرمشهر بازبینی کرد.
مزایای جابه جایی
رئیس محیط زیست خرمشهر در ادامه مزایای اجرای این طرح را برشمرد و اظهار نمود: پسماندها به این دلیل به «طلای کثیف» شناخته می شوند که می توانند منبع تولید انرژی باشند و از آنها محصولاتی همچون کمپوست تولید کرد و عاملی در ورود منابع مالی به شهرداری باشند.
فرماندار خرمشهر در ادامه هم با تاکید بر اینکه نباید با مبحث واکنشی و احساسی برخورد کرد و باید درباره این تصمیم به صورت منطقی عمل کرد، تعیین شهرستان خرمشهر را به محلی بعنوان منطقه ۲ تخلیه پسماندها استان خوزستان امتیازی برای این شهرستان دانست.
محمد حیدری اظهار داشت: هزار میلیارد تومان بودجه برای بحث پسماند در کشور در نظر گرفته شده است که باید تلاش شود سهم خرمشهر را از این بودجه گرفت و آنرا صرف مکانیزه و مدرن کردن دفن پسماند و توسعه این شهرستان کرد.
شرایط برای انتقال محل دفن زباله آبادان به خرمشهر
فرماندار خرمشهر در سخنانش در این نشست اظهار داشت: در این راستا باید تمام ملاحظات همچون موارد زیست محیطی، مسیر دسترسی و راه آهن که برای خرمشهر حیاتی می باشد، در نظر گرفته شود و به صورت منطقی زمینه را برای اجرای این طرح فراهم نمود.
غلامحسین فارسیان (رئیس پایانه راه آهن خرمشهر) اجرایی شدن این کار را با عنایت به قرار گرفتن خط ریلی در راه تعیین شده برای گذر ماشین آلات سنگین حمل زباله از آبادان به خرمشهر، بسته به انجام اقداماتی دانست و اظهار داشت: در این راستا با شهرداری خرمشهر مکاتبه شده است و با عنایت به این که مسیر تعیین شده تنها گذرگاه خط آهن است و قطار پرسرعت از این مسیر تردد می کند، مشکلات راه می تواند عاملی مشکل ساز محسوب شود و راه آهن تنها با ساخت مسیر روگذر جهت استفاده از این مسیر موافقت کرده است و در کوتاه مدت باید حفاظ و مانع نصب شود.
جاوید (رئیس محیط زیست خرمشهر) هم در سخنانش این نکته را خاطرنشان کرد که رضایت محیط زیست و صدور مجوزها از جانب این نهاد نظارتی بسته به رعایت شروط و رفع مشکلات است و سازمان منطقه آزاد اروند هم در دو نامه اعتراض خویش را به اجرای این طرح به استانداری خوزستان ابلاغ نمود که با مخالفت استانداری روبرو شده است.
سخن پایانی جلسه
فرماندار ویژه خرمشهر در جمع بندی جلسه اظهار داشت: برای اجرای این طرح باید معایب، محاسن و چالش های پیشروی آنرا با منطق کارشناسی احصا کرد تا در جلسه کارگروه استانی مطرح شود.
حیدری به چگونگی دفن زباله در خرمشهر اشاره نمود و اظهار داشت: در سایت دفن زباله هیچ گونه نظارتی از جانب محیط زیست و شهرداری این شهرستان وجود ندارد و پسماند زباله در کنار جاده انباشته می شود و برای دسترسی به جاده در فصل زمستان هم باید اقدامات لازم در این خصوص اندیشیده شود و پروژه دیوار سازی سایت دفن پسماند هم توسط شهرداری مینوشهر تکمیل نشده و لازم است کار را بموقع تحویل دهد.

وی بر هم سطح سازی ۲ طرف ریل مسیر برای جابه جایی کامیون های حمل زباله هم تاکید کرد و اضافه کرد: نصب GPS به کامیون های حمل زباله لازم است تا نظم بیشتری در کار باشد.
حیدری با اشاره به اینکه دفع پسماند عفونی تابع قوانین خاص و ویژه است، این نکته را خاطرنشان کرد و تاکید کرد: اگر بنا شود پسماند عفونی حمل شود، قواعد و قوانین حمل آن به غیر از زباله های عادی است.
فرماندار ویژه خرمشهر در سخنان پایانی خودش به بازخوردهای اجتماعی این تصمیم هم اشاره نمود و اظهار داشت: جنوب غرب استان خوزستان، پهنای جغرافیایی گسترده ای ندارد که این امر مجموعه ای از الزامات را تحمیل می کند و همین تنگنای جغرافیایی انتخاب مناسب برای چنین پروژه هایی را گرفتار مشکلات سرزمینی می کند.
حیدری افزود: با پیشرو بودن چنین تنگناهایی طبیعی است که در ادامه کار با تنش ها و چالش های اجتماعی مواجه شویم و هر چقدر این تنگناها بیشتر باشد، تنش های اجتماعی و مدیریتی هم بیشتر می شود.

1399/06/06
13:14:22
5.0 / 5
1941
تگهای خبر: آب , تالاب , زیست محیطی , سایت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
petpart لوازم حیوان لوازم حیوانات خانگی

تگهای لوازم حیوان خانگی پت پارت

PetPart لوازم حیوان خانگی

لوازم حیوانات خانگی

petpart.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم حیوان خانگی محفوظ است