به گزارش لوازم حیوان خانگی ابوالفضل سروش با اشاره به این كه عمده ترین منبع آلودگی هوای پایتخت مربوط به خودروها و موتورسیكلت ها است اظهار داشت: تشدید آلودگی هوای پایتخت قابل پذیرش نمی باشد.
عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به تهدید آلودگی هوا در كلانشهرها به خبرنگار مهر اظهار داشت: آلودگی هوا در كلانشهرهای مختلف بیش از یك دهه است كه مطرح و اظهارنظرهایی در این زمینه وجود داشته است، با این حال همواره اقدامات محدود به تصمیمات مقطعی بوده و نهایتا به محدودیت های تردد خوردوها در روزهای هفته منتهی شده است. علاوه بر این تحقیقات و پژوهش های بنیادی هم در این زمینه صورت گرفته اما متاسفانه مجموع این اقدامات تابحال منجر به رفع آلودگی هوا نشده است.
ابوالفضل سروش اضافه كرد: به اعتقاد بنده عمده ترین منبع آلودگی هوای پایتخت مربوط به خودروها و موتورسیكلت ها است و متاسفانه تردد خوردوهای فرسوده و موتورسیكلت ها آلودگی خیلی از خود به جا گذاشته است كه توجه به این مقوله یكی از مهم ترین سیاست های كاهش آلودگی هوا خواهد بود.
وی تصریح كرد: البته اقدامات انجام شده برای كاهش آلودگی هوا عموما برپایه روش های تنبیهی بوده كه این امر به خودی خود نمی تواند كارساز باشد چراكه استفاده از بسته های تشویقی می توانست تاثیر گذارتر باشد، در این زمینه توسعه حمل و نقل عمومی و مترو به شكل گسترده و ویژه یكی از راهكارهای مهم بود كه تا حدودی از آن غفلت شده است. بنابراین اگر مترو تهران توسعه پیدا می كرد و در دستور كار مدیران مربوطه قرار می گرفت، می توانست در حكم بسته ای تشویقی به كاهش آلودگی هوا كمك نماید.
عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: با همه این اوصاف سیاست های كاهش آلودگی هوا باید مورد بازنگری قرار گیرد و در كنار اقدامات مقطعی اعم از تعطیلی زمستانه مدارس و كاهش تردد وسائل حمل و نقل، به كارهای ریشه ای و اساسی پرداخته شود كه تصویب لایحه هوای پاك هم كه از سال ها پیش مطرح است می تواند باعث تولید قانون خاص و ویژه در زمینه آلودگی هوا شود چراكه تشدید آلودگی هوای پایتخت به هیچ وجه قابل پذیرش نیست.
سروش در انتها اظهار داشت: البته باید به این نكته توجه داشت كه بر مبنای قانون اساسی تمامی فعالیت های اقتصادی كه باعث تخریب و آلودگی می گردد ممنوع بوده و بر مبنای این قوانین، مرجع تشخیص این مورد سازمان حفاظت محیط زیست است بنابراین سازمان حفاظت محیط زیست به نمایندگی از دولت و مردم باید مانع فعالیت های مخرب و آلوده كننده در بخش دولتی و خصوصی شود.