سرپرست مركز ملی هوا سازمان حفاظت محیط زیست خبرداد

خروج خودروهای فرسوده با مبالغ دولتی، ۳۰۰ هزار هكتار بیابان زدایی سالانه برای مقابله با گرد وغبار

خروج خودروهای فرسوده با مبالغ دولتی، ۳۰۰ هزار هكتار بیابان زدایی سالانه برای مقابله با گرد وغبار

لوازم حیوان خانگی: سرپرست مركز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینكه نقطه قوت قانون هوای پاك این است كه وظایف دستگاه های مختلف به صورت روشن درآن تعیین شده است، اظهار نمود: بر مبنای قانون هوای پاك دولت مكلف به اختصاص مبالغی برای خروج خودروهای فرسوده شده است.



به گزارش لوازم حیوان خانگی به نقل از ایسنا، مسعود زندی در نشست خبری معاونت محیط زیست انسانی با مبحث تشریح تكالیف دستگاه ها در اجرای قانون هوای پاك كه امروز در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، با اشاره به اینكه متاسفانه خروج خودروهای فرسوده تنها بر مبنای واردات خودرو صورت می گیرد، اظهار داشت: طبق قانون هوای پاك، ساز و كار مشخصی برای خروج خودروهای فرسوده در نظر گرفته شده است و دولت مكلف به اختصاص مبالغی برای خروج خودروهای فرسوده شده است.
راه اندازی شبكه های پایش امواج
وی اضافه كرد: در مبحث پرتوها و امواج، سازمان حفاظت محیط زیست مقرر است با همكاری سازمان انرژی اتمی شبكه های پایش امواج راه اندازی كند.

سرپرست مركز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان محیط زیست با اشاره به اینكه به مبحث گرد و غبار در قانون هوای پاك پرداخته شده است، اظهار داشت: پیش از این برای مقابله با گرد و غبار مصوبه ای وجود داشت اما در قانون هوای پاك به صورت روشن به این مورد پرداخته و وظایف دستگاه ها تعیین شده است. برای مثال وزارت جهاد كشاورزی موظف است سالانه ۳۰۰ هزار هكتار از اراضی كه كانون های گرد و غبار هستند را بیابان زدایی كند.

وی با تاكید بر اینكه اجرای مصوبات كاهش آلودگی هوا اهمیت بسیار زیادی دارد، اظهار داشت: از گذشته مصوبات و قوانین خوبی در زمینه كاهش آلودگی هوا داشتیم اما آنچه در شرایط كنونی اهمیت دارد اجرای این مصوبات است.

سرپرست مركز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه با اشاره به قانون مالیات بر ارزش افزوده اظهار نمود: قانون مالیات بر ارزش افزوده نشان داده است كه امكان دریافت جرایم آلودگی وجود دارد اما این جرایم باید در حساب هایی مانند صندوق ملی محیط زیست ذخیره و برای رفع آلودگی هوا، توسعه حمل و نقل عمومی و تعویض كاتالیست خودروهای عمومی هزینه شود.

زندی تصریح كرد: آلودگی هوا یكی از چالش های مهم زیست محیطی است كه طی سال های گذشته دامنه آن گسترده تر شده و خیلی از كلانشهرهای كشور را در بر گرفته است.

وی با اشاره به سابقه مصوبات كاهش آلودگی هوا، اظهار داشت: در سال ۱۳۸۰ برنامه جامع كاهش آلودگی هوا مصوب و اجرا شد. از سال ۱۳۹۰ تابحال چندین مصوبه به تصویب رسیده است. یكی از مصوبات مهم كه از جانب دولت به مجلس پیشنهاد شد قانون هوای پاك است كه حدود سال ۹۰ در این زمینه لایحه ای از جانب دولت تنظیم و به مجلس شورای اسلامی ارسال شد. در آن مقطع ایراداتی به این لایحه گرفته شد و در نهایت پس از گذشت چند سال در سال ۱۳۹۶ به تصویب مجلس رسید و به دستگاه ها ابلاغ گردید.

سرپرست مركز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست اضافه كرد: قانون هوای پاك ۳۴ ماده و ۱۳ آئین نامه دارد. ۹ ماده از ۳۴ ماده این قانون به معاونت محیط زیست انسانی مرتبط می باشد. مواد ۱۱ و ۱۲ این قانون نیازمند تهیه آئین نامه نیست بلكه نیاز به تهیه دستورالعمل دارد كه با همكاری معاونت آموزش و دفتر ارزیابی سازمان حفاظت محیط زیست پیگیری می گردد.

وی با اشاره به لزوم تدوین آئین نامه ها برای اجرای این قانون اظهار داشت: تهیه آئین نامه ها معمولا روندی طولانی دارد و بررسی این آئین نامه ها در كمیسیون های اصلی و فرعی دولت صورت می گیرد. هم اكنون مركز ملی هوا در سازمان حفاظت محیط زیست هفت آئین نامه مربوط به قانون هوای پاك را تنظیم و به دولت ارسال كرده است.

زندی با تاكید بر اینكه قانون هوای پاك تفاوت هایی با مصوبات قبلی دارد، اظهاركرد: در این قانون تعاریف شفافی عرضه و مسئولیت دستگاه ها و سازمان های مختلف مشخص شده است همینطور برای بخش هایی كه در قوانین قبلی تكالیفی تعیین نشده بود، در این قانون وظایفی مشخص شده است.

سرپرست مركز ملی هوا اظهار نمود: در ماده سه قانون هوای پاك به شرایط اضطرار آلودگی هوا پرداخته شده است و باید آئین نامه مربوط به شرایط مختلف آلودگی تهیه شود. بر مبنای تبصره یك ماده سه قانون هوای پاك سازمان حفاظت محیط زیست و نیروی انتظامی مكلف به تعیین جرایم شده اند ازاین رو اگر هنگام تولید محدودیت برای صنایع تخلفی صورت گیرد، جرایم مربوط به متخلفین را مشخص می كنند همینطور بر مبنای این قانون جرایم زیست محیطی نظام مند شده است.
ارسال هفت آئین نامه مربوط به قانون هوای پاك به دولت
زندی اظهار داشت: هم اكنون مركز ملی هوا در سازمان حفاظت محیط زیست هفت آئین نامه مربوط به قانون هوای پاك را تنظیم و به دولت ارسال كرده است.

وی ادامه داد: بر مبنای قانون هوای پاك خسارات وارده به محیط زیست مورد توجه قرار گرفته است و اگر واحد صنعتی سبب تولید خسارت زیست محیطی شود مكلف به جبران آن شده است همینطور افزایش گارانتی خودروها در این قانون مورد اشاره قرار گرفته كه از ۲۰ هزار كیلومتر به ۴۰ هزار كیلومتر رسیده است.




1396/10/23
23:32:07
5.0 / 5
4926
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
دوستان لوازم حیوان خانگی
petpart لوازم حیوان لوازم حیوانات خانگی

تگهای لوازم حیوان خانگی پت پارت

PetPart لوازم حیوان خانگی

لوازم حیوانات خانگی

petpart.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم حیوان خانگی محفوظ است