یك كارشناس منابع طبیعی مطرح كرد؛

احتمال نابودی جنگل های هیركانی تا 70 سال آینده

احتمال نابودی جنگل های هیركانی تا 70 سال آینده

به گزارش لوازم حیوان خانگی یك كارشناس منابع طبیعی معتقد است: طبق آمار رسمی مركز تحقیقات جنگل ها و مراتع كشور در سال ۹۵ بعد از ۲ سال تحقیق، آمارها حكایت از این داشت كه طی ۱۱ سال ۱۵ درصد از سطح جنگل های هیركانی در شمال كشور كم شده است.


رضا شیخ پور در گفت و گو با ایسنا اظهار نمود: ۱۵ درصد از سطح جنگل های هیركانی شمال طی چند سال اخیر به كاربری كشاورزی و مسكونی تغییر كرده اما نكته مهم اینجاست كه به جز تغییر كاربری، این جنگل ها از داخل دستخوش آفت و بیماری شده و در حال تهی شدن است.
وی با اشاره به اینكه اگر روند تعرض به جنگل از جانب مردم یا دولت با پروژه هایی مانند سد سازی و راه اندازی جاده های جایگزین ادامه یابد دیگر نشانی از جنگل های هیركانی باقی نمی ماند، خاطرنشان كرد: اگر به همین روند ادامه دهیم تا ۷۰ سال آینده حتی نیم متر مربع در شمال كشور جنگل باقی نمی ماند.
این كارشناس منابع طبیعی با تاكید بر اینكه برای راه اندازی سد هزار قسمت وسیعی از جنگل های بكر مازندران از بین رفت، خاطرنشان كرد: طبق تحقیقات انجام شده مشخص شد پروژه های سد سازی در مقیاس سد هراز پروژه ای ناموفق در ذخیره سازی آب به خصوص در مناطقی با اقلیم خشك و نیمه خشك همچون ایران است.
وی خاطرنشان كرد: طبق میانگین آب عرضه شده توسط وزارت نیرو حدود ۴۰ درصد از آب ذخیره سازی شده در پشت سدها براثر تبخیر و تعرق از دسترس خارج می شود ازاین رو این پروژه ها سبب خشك شدن تالاب ها و دریاچه های طبیعی كشور ما شده اند.
شیخ پور، بهترین راه برای ذخیره سازی آب را توسعه پوشش گیاهی دانست و اضافه كرد: با توسعه پوشش گیاهی آب در سفره های زیر زمینی ذخیره شده و نیاز به اجرای طرح های سد سازی كه در كشور منسوخ شده و سبب هدر رفتن منابع ریالی می شود، نیست.
وی خاطرنشان كرد: تكمیل سد هراز بیشتر از هزار میلیارد تومان بودجه را در بر دارد در صورتیكه اگر این مبلغ برای احیای جنگل ها به كار گرفته شود، می تواند بسیار مؤثرتر باشد.
شیخ پور اظهار داشت: سد هراز بر روی گسل سراسری قرار گرفته و این حجم عظیم آب كه با ذخیره سازی در پشت سد به وجود می آید خود می تواند عاملی برای تحریك گسل باشد.
این فعال زیست محیطی با اشاره به اینكه حوضچه سد هراز دقیقاً جایی واقع شده كه كمی بالاتر از آن منطقه دفن زباله آمل و شهرهای اطراف است، بیان كرد: شیرابه های این زباله ها طی چند سال اخیر در دل زمین فرو رفته و امكان دارد آب سد را آلوده كند. این حجم آب وقتی با این آلودگی در هم آمیخته می شود حتی برای صنعت كشاورزی هم مضر است و سونامی سرطان را در منطقه در بر خواهد داشت.!
وی اظهار نمود: مدیریت حاكم بر كشور ما، مدیریتی حاكم بر محور دانایی نیست. پروژه سد سازی باید مبتنی بر توسعه پایدار باشد اما توسعه نامتوازن مانند اجرای طرح سد سازی هراز بحران های زیست محیطی را رقم می زند.



1397/11/23
14:06:38
5.0 / 5
4565
تگهای خبر: آب , آلودگی , اقلیم , تالاب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
petpart لوازم حیوان لوازم حیوانات خانگی

تگهای لوازم حیوان خانگی پت پارت

PetPart لوازم حیوان خانگی

لوازم حیوانات خانگی

petpart.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم حیوان خانگی محفوظ است