شعار روز جهانی مقابله با بیابان زایی:
بیایید با یكدیگر آینده را سبز نماییم
به گزارش لوازم حیوان خانگی بیابان زایی، فرایند تخریب زمین ها در مناطق بایر، نیمه بایر و خشكِ نیمه مرطوب است كه عموما توسط فعالیت های انسانی و تغییرات آب و هوایی ایجاد می شود.
به گزارش لوازم حیوان خانگی به نقل از ایسنا، بیابان زایی به گسترش بیابان های موجود اشاره نمی نماید. این پدیده به آن دلیل رخ می دهد كه اكوسیستم های خشك كه بیشتر از یك سوم مناطق زمین را پوشش می دهند، به شدت نسبت به بهره برداری بیش از اندازه و استفاده نامناسب از زمین ها صدمه پذیر هستند.
فقر، بی ثباتی سیاسی، جنگل زدایی، چرای بیش از اندازه دام ها و روش های آبیاری نامناسب همگی می توانند كارایی زمین را تضعیف كنند.
روز جهانی مبارزه با بیابان زایی و خشكسالی هر ساله به منظور ارتقای آگاهی عمومی از تلاش های بین المللی برای مبارزه با بیابان زایی گرامی داشته می شود. این روز، فرصتی منحصر به فرد برای یادآوری این مسئله به همگان است كه خنثی سازی روند تخریب زمین از راه حل مسئله، مشاركت قوی جامعه و همكاری در همه سطوح قابل دستیابی است.
روز جهانی مبارزه با بیابان زایی و خشكسالی امسال میلادی (۲۰۱۹) با شعار "بیایید با یك دیگر آینده را سبز كنیم" گرامی داشته می شود.
كنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با بیابان زایی (UNCCD) به مناسبت این روز، ۲۵ سال پیشرفت بعضی از كشورها را در زمینه مدیریت زمین پایدار تجلیل می كند و در عین حال به تصویر گسترده ای از ۲۵ سال آینده چشم می دوزد كه در آن بشر به خنثی سازی تخریب زمین دست خواهد یافت.
باید توجه داشت كه خنثی سازی تخریب زمین پایه ای محكم برای كاهش فقر امنیت غذایی و آبی و هم چنین كاهش و تعدیل تغییرات اقلیمی خواهد بود.
در ادامه چند مبحث كلیدی در رابطه با بیابان زایی و خشكسالی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان ملل متحد آورده شده است:
- بیابان زایی و خشكسالی تا سال ۲۰۲۵ میلادی منجر می شود ۱.۸ میلیارد نفر كمبود آب مطلق را تجربه كرده و دو سوم از كشورهای جهان تحت شرایط كمبود آب شدید زندگی كنند.
- بیابان زایی و خشكسالی یك خطر طبیعی با اثرات قابل توجه و فراگیر اجتماعی-اقتصادی و زیست محیطی است كه بیشتر از هر بلای طبیعی دیگر سبب مرگ ومیرهای بیشتر و جابه جایی مردم می شود.
- بیابان زایی و خشكسالی امنیت انسانی را به خطر می اندازد، به صورتی كه تا سال ۲۰۴۵ میلادی حدود ۱۳۵ میلیون نفر امكان دارد به سبب بیابان زایی آواره شوند. دستیابی به خنثی سازی تخریب زمین از راه بازسازی زمین هایی كه هم اكنون تخریب شده اند، افزایش مقیاس مدیریت زمین پایدار و تسریع روند بازسازی، راهی برای انعطاف پذیری بیشتر و تامین امنیت برای همه است.
- بیابان زایی و خشكسالی بر آب و هوا و تغییرات اقلیمی هم موثر است. ترمیم خاك های اكوسیستم های تخریب شده، ظرفیت ذخیره سالانه سه میلیارد تُن كربن را دارد. همینطور بخش استفاده از زمین حدود ۲۵ درصد از كل انتشار جهانی كربن را بر عهده دارد.
بر مبنای دستور كار توسعه پایدار، سران كشورها متعهد شده اند تا از راه مصرف و تولید پایدار، مدیریت مداوم منابع طبیعی خود و اقدام فوری نسبت به تغییرات اقلیمی به منظور پشتیبانی از نیازهای كنونی و نسل های آینده از كره زمین در مقابل تخریب محافظت كنند. هدف شماره ۱۵ این دستورالعمل به صورت خاص به توقف و ترمیم تخریب زمین مربوط می شود.
روزهای بین المللی فرصتی برای آموزش مردم در مورد مسائل نگران كننده روز، بسیج اراده سیاسی و منابع برای حل مسائل جهانی و جشن و تقویت دستاوردهای بشریت است. گرامی داشت روزهای بین المللی به قبل از تشكیل سازمان ملل متحد بازمی گردد اما سازمان ملل متحد آنها را بعنوان یك ابزار حمایتی قدرتمند پذیرفته است.
منبع: لوازم حیوان خانگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب