چالش های خلیج فارس از گرمایش جهانی تا هایپوكسی
به گزارش لوازم حیوان خانگی بوشهر رئیس مرکز اقیانوس شناسی خلیج فارس بوشهر اظهار داشت: در سطح بین المللی با چالش های مختلفی همچون گرمایش جهانی که خلیج فارس هم تحت تاثیر آن قرار گرفته مواجه هستیم، همین طور پدیده پیدایش مناطق مرده و یا هایپوکسی و کم اکسیژن در اقیانوس ها. در زمینه های مختلف تحقیقات بسیار مهمی انجام شده که این یافته ها می تواند در بحث آبزی پروری به مزارع پرورش ماهی و میگو کمک زیادی کند.
مریم قائمی در نشست انعقاد تفاهم نامه بین مرکز اقیانوس شناسی خلیج فارس و جهاددانشگاهی استان بوشهر عنوان کرد: در بحث شکوفایی جلبکی مضر که صنایع آبزی پروری، نیروگاه اتمی و سازمان بنادر را درگیر کرده است در موارد مختلف آن امکان همکاری وجود دارد. یکی از اقدامات خوب، کارهای علمی و پژوهشی مشترک است که می تواند به اجرای بهتر و پیشبرد پروژه های مرتبط کمک نماید و برای ما موجب افتخار است که در حوزه های تخصصی، فنی، آموزشی و ترویجی از ظرفیت های طرفین استفاده گردد.
وی افزود: یکی از مسائل امنیتی عمده در سطوح مدیریتی این است که متاسفانه سواد دریایی مدیران ما مناسب نمی باشد، با آنکه یک استان دریایی هستیم و مرز دریایی پهناوری با خلیج فارس داریم اما مدیران و عامه مردم در این حوزه ضعیف هستند و نقش ما آموزش و ترویج این سواد در بین مدیران و عامه مردم است.
عضو هیأت علمی گروه علوم زیستی دریا در پژوهشکده علوم دریایی عنوان کرد: آلودگی های دریا و زباله های پلاستیکی همچون مسائل مهم و بحران های حال حاضر کشور هستند که توسط مردم و جوامع صیادی اتفاق می افتد. در این خصوص نیاز به آموزش وجود دارد اما گویی آموزش وپرورش اهمیت زیادی به این امر نشان نمی دهد و حتی به نامه های ما در این خصوص هیچ پاسخی داده نمی گردد. درباب وبینارها و برنامه های آموزشی تخصصی که در نظر می گیریم از استان های شمالی تعداد زیادی متقاضی داریم اما در استان بوشهر تمایل زیادی وجود ندارد.
قائمی اشاره کرد: این دوره ها برای معلمان و جهت انتقال دانش به جامعه هدف دانش آموزی است که در استان های شمالی با وجود ۲۰۰ نفر ظرفیت پیش بینی شده حتی تا ۸۰۰ نفر نیز متقاضی وجود دارد اما از استان بوشهر جهت شرکت در این دوره ها متقاضی زیادی نداریم، در صورتیکه این مساله بسیار مهمست.
رئیس مرکز اقیانوس شناسی خلیج فارس عنوان کرد: در امتداد آموزش و پرورش افراد و همین طور ارتقاء سواد علمی مدیران در حوزه دریایی و دانش آموزان در مدارس که در حقیقت جامعه هدف ما هستند باید برنامه ریزی صورت بگیرد.
وی اشاره کرد: امیدوارم در استان بوشهر در امتداد پیشبرد اهداف این تفاهم نامه میان جهاد دانشگاهی و پژوهشگاه عمل شود و حداقل بخش کوچکی از مسائل و مشکلات استان را حل نماییم و بتوانیم دستاوردهای بزرگ و قابل توجهی در زمینه آموزش و پژوهش داشته باشیم.
منبع: petpart.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب