مهر از چهارمحال و بختیاری گزارش می دهد؛
سیل و رانش بیخ گوش ۴۷روستا
لوازم حیوان خانگی: سیل و رانش و ریزش کوه در حالی سبب نگرانی اهالی 47 روستای چهارمحال و بختیاری شده است که مسئولان از کمبود اعتبار برای تکمیل پروسه مطالعاتی روستاهای درخطر خبر می دهند.
خبرگزاری مهر - گروه استان ها: دی ماه سال قبل بود که رانش زمین در روستای «افسر آباد» شهرستان اردل سبب نگرانی مردم و مسئولان شد، موضوعی که معاون وزیر کشور و رییس سازمان مدیریت بحران را اردیبهشت ماه امسال به محل این روستا کشاند.
اسماعیل نجار در این بازدید با طرح موضوع برداشت مصالح در حجم زیاد در این منطقه انگشتِ بهتان را به سمت برداشت از محل کوه افسرآباد گرفت و البته تاکید کرد که بررسی علت و چرایی رانش زمین در این روستا در دستور کار سازمان مدیریت بحران است.
اما موضوع رانش در چهارمحال و بختیاری به این یک مورد تنها محدود نمی گردد، برای مردم این استان نام روستای «آبیکار» آشناست که سال ها پیش بر اثر رانش زمین پس از چندین روز باران شدید زیر تلی از خاک ناپدید شد.
هزار و ۴۸۳ خانوار در معرض خطر هستند
حالا معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن چهارمحال و بختیاری با اشاره به این که رانش زمین، سیل و ریزش سنگ ۴۷ روستای این استان را تهدید می کند، هشدار داده است که دراین زمینه هزار و ۴۸۳ خانوار در معرض خطر هستند.
مهدی مرادی در گفت و گو با خبرنگار مهر، با اعلان اینکه مطالعات روستاهای درخطر طی سه مرحله کار تحقیقاتی شامل امکان سنجی، مکان یابی و جابجایی و تهیه طرح تفکیکی و اجرائی انجام می پذیرد، اظهار نمود: مطالعات امکان سنجی در اولین مرحله این پروسه قرار دارد.
وی اشاره کرد: طبق مطالعات امکان سنجی انجام شده، باید ۲۹ روستا «درجاسازی» و ۱۸ روستا در چهارمحال و بختیاری «جابجا» شود.
پایین بودن میزان اعتبار تخصیص یافته
معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن چهارمحال و بختیاری به مطالعات ژئوتکنیک اشاره نمود و اضافه کرد: باتوجه به پایین بودن میزان اعتبار تخصیص یافته و بالا بودن هزینه های مطالعاتی و پروسه طولانی مطالعات ژئوتکنیک، این مهم برای روستاهای در خطر بیش از یک سال به طول انجامیده است.
مرادی مرحله سوم را متناسب با نتایج حاصل از مطالعات تهیه طرح تفکیکی و جابجایی روستا و یا اجرای عملیات تثبیت و درجاسازی روستا عنوان نمود و اظهار داشت: مشکل اصلی این پروسه مطالعاتی عدم تامین اعتبار است که در صورت تامین منابع مالی موردنیاز، عملیات اجرائی درجاسازی و جابجایی روستاها تسریع و تسهیل می شود.
وی با اعلان اینکه هزار و ۴۸۳ خانوار در خطر رانش زمین، سیل و ریزش سنگ قرار دارند، اشاره کرد: تا حالا ۲۱ میلیارد و ۲۶۵ میلیون ریال اعتبار برای انجام پروسه مطالعاتی روستاهای درخطر تخصیص یافته است.
۴۶ درصد از واحدهای مسکونی روستایی استان غیر مقاوم است
معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن چهارمحال و بختیاری با اعلان اینکه ۴۶ درصد از واحدهای مسکونی روستایی در این استان غیر مقاوم است، افزود: بطور متوسط سالانه سه هزار مسکن روستایی در این استان مقاوم سازی می شود.
مرادی اشاره کرد: از شروع سال ۱۴۰۰ تا حالا ۷۵۰ واحد مسکن در چهارمحال و بختیاری مقاوم سازی شده است که تا اختتام امسال به سه هزار و ۵۰۰ واحد افزایش می یابد.
وی عنوان کرد: بمنظور بهسازی و مقاوم سازی مسکن های روستایی یک میلیاردریال تسهیلات با بازپرداخت ۲۰ ساله و بهره پنج درصد پرداخت می شود.
بنابراین گزارش، بنظر می رسد برنامه ریزی برای ایمن سازی روستاهای مورد اشاره نیازمند تکمیل فرآیندهای مطالعاتی از یک سو و تامین اعتبار برای عملیاتی شدن این مطالعات در میدان عمل از طرف دیگر است وگرنه در حوادث مشابه پیش رو باید منتظر لطمه به مال و جان اهالی روستاهای این استان بود.
منبع: petpart.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب