رفع تحریم ها، مطالبه ایران در اجلاس تغییرات اقلیمی گلاسکو

رفع تحریم ها، مطالبه ایران در اجلاس تغییرات اقلیمی گلاسکو

به گزارش لوازم حیوان خانگی به دنبال انتشار خبر حضور هیات ایرانی در اجلاس تغییرات اقلیمی گلاسگو در روز ۱۷ آبان ماه، رئیس گروه تغییر اقلیم مرکز ملی هوای سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه خواسته ایران در اجلاس گلاسکو رفع تحریم هاست تا بتوان در جهت کاهش انتشار گازهای گلخانه ای موثرتر عمل کرد، تصریح کرد: با عنایت به این که ایران تحت تأثیر تغییر اقلیم است، موانع در جهت کاهش انتشار این گازها باید برداشته شود.



الهام عزیزی در گفت و گو با ایسنا اضافه کرد: دانشمندان در هیات بین الدول تغییر اقلیم (IPCC) در حوزه تغییر اقلیم فعالیت و موضوع هایی مانند رویکرد دنیا به کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و راه های دستیابی به اهداف تعیین شده را مطالعه می کنند. مدلهای پیشبینی کاهش بارش، افزایش دما و گزارش های علمی توسط IPCC منتشر می شود.

وی با اشاره به اینکه زمین ظرفیت مشخصی برای پذیرش میزان دی اکسید کربن دارد، اظهارکرد: با عنایت به این که بیشتر از ظرفیت زمین گازهای گلخانه ای تولید کرده ایم، فعالیت صنعتی کشورها باید به سمت کاهش انتشار این گازها سوق پیدا کند. در اجلاس پاریس در سال ۲۰۱۵ قرار شد کشورها به منظور کاهش گرمایش کره زمین فعالیت و در جهت کاهش انتشار این گازها برنامه ریزی کنند.

رییس گروه تغییر اقلیم مرکز ملی هوای سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: طبق گزارش علمی هیات بین الدول تغییر اقلیم حتی اگر تمام کشورها به تعهدات کاهش انتشار عمل کنند، نمی توانیم به هدف کاهش دمای کره زمین به ۲.۵ درجه سانتیگراد دست پیدا نماییم ازاین رو نمی توان امیدوار بود که کشورهای صنعتی بتوانند به هدف کاهش ۱.۵ درجه سانتیگراد دمای کره زمین دست یابند.

وی با اشاره به اینکه بیست و ششمین اجلاس تغییرات اقلیمی (COP۲۶) بعد از یک سال تعویق در گلاسکوی اسکاتلند درحال برگزاری است، اظهار داشت: دبیرخانه این کنواسیون دو رکن اجرایی و علمی – اجرایی دارد. نشست های تخصصی این کنفرانس در بخش های مختلف برگزار می گردد و در این کنفرانس مذاکراتی در زمینه رویکرد دنیا برای مقابله با تغییر اقلیم صورت می پذیرد.

عزیزی افزود: هدف اولیه این اجلاس ارائه گزارش ملی کشورها بود علاوه بر آن تنها کشورهای توسعه یافته ملزم به کاهش انتشار گازهای گلخانه ای بودند سپس پروتکل کیوتو به این کنوانسیون افزوده شد البته همچنان کشورهای توسعه یافته به کاهش انتشار و رسیدن به پایه انتشار گازهای گلخانه ای در سال ۱۹۹۰ التزام داشتند اما از اجلاس ۲۰۱۵ کشورهای دیگر هم دارای تکالیفی در این حوزه شده اند.

رییس گروه تغییر اقلیم مرکز ملی هوای سازمان حفاظت محیط زیست افزود: کشورها در این کنفرانس با عنایت به شرایط داخلی و رویکردشان نسبت به کاهش انتشار گازهای گلخانه ای گزارش خویش را ارائه می دهند. کمیته های علمی و کاری اجلاس در ابعاد مختلف گزارش کشورها را بررسی و درباره موضوع هایی مانند تعهد کشورهای توسعه یافته برای در اختیار قراردادن منابع مالی به کشورهای درحال توسعه به منظور کاهش انتشار گازهای گلخانه ای بحث می کنند.

وی افزود: کشورمان تابحال سه گزارش ملی به دبیرخانه کنفرانس تغییرات اقلیمی ارائه کرده و سومین گزارش در سال ۲۰۱۸ به ثبت رسیده است.

عزیزی ضمن اشاره به سخنرانی رئیس هیات هر کشور در اجلاس تغییرات اقلیمی اظهارکرد: آنان مسایل در ارتباط با کشور خود برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و صدمه پذیری کشور از تغییر اقلیم را بیان می کنند. در واقع این اجلاس این فرصتی برای بیان خواسته های کشورهاست.

وی درباره تعهدات ایران نسبت به کاهش انتشار گلخانه ای اظهار داشت: هم اکنون ما هیچگونه تعهد بین المللی در خصوص کاهش انتشار گازهای گلخانه ای نداریم و بر مبنای قوانین بالادستی و سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در زمینه اصلاح الگوی مصرف انرژی و سیاست های کاهش مصرف انرژی را می توانیم اقداماتی انجام دهیم.

عزیزی درباره موانع داخلی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای تصریح کرد: ایران بر مبنای برنامه اقتصاد کم کربن، برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای برنامه دارد و در صورت رفع تحریم ها و تأمین اعتبار مالی مانعی در جهت تحقق این برنامه ها وجود نخواهد داشت.

وی درباره تبعات تداوم تغییرات اقلیمی بر ایران اظهار داشت: کشورمان جزو کشورهای صدمه پذیر از نظر تغییر اقلیم است. ایران سالانه یک سوم میانگین بارش جهانی را دریافت می کند اما تبخیر آب در کشورمان سه برابر کشورهای دیگر است ازاین رو تشدید تغییرات اقلیمی می تواند سبب کاهش تنوع محصولات کشاورزی، مهاجرت درون سرزمینی، کاهش منابع آب و بروز پدیده گردوغبار شود.

عزیری در انتها درباره اقدامات سازمان محیط زیست برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای اظهارکرد: این سازمان بعنوان متولی کارگروه ملی مسئولیت هماهنگی بین دستگاهی و نظارت بر فعالیت آْن ها در حوزه کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و سازگاری با اثرات تغییرات اقلیمی را دارد. اعضای کارگروه ملی وزارت خانه های نفت، نیرو، جهاد کشاورزی، صنعت، معدن، تجارت، بهداشت، دفاع، علوم، ارتباطات، و کشور و سازمان برنامه و بودجه و استاندارد و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، معاونت حقوقی ریاست جمهوری هستند و دو زیر کمیته تخصصی ملی و بین المللی دارد. این کارگروه در سطح وزیران تشکیل و در جلسات آن گزارش های دستگاه ها ارائه می شود. تابحال برنامه اقتصاد کم کربن و راهبرد ملی تغییر اقلیم را تدوین کرده است البته باید عزمی ملی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای به وجود آید.





منبع:

1400/08/12
23:51:17
5.0 / 5
610
تگهای خبر: آب , اقلیم , بارش , حفاظت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
petpart لوازم حیوان لوازم حیوانات خانگی

تگهای لوازم حیوان خانگی پت پارت

PetPart لوازم حیوان خانگی

لوازم حیوانات خانگی

ایجاد ارتباط بین صاحب حیوان خانگی و بهبود کیفیت زندگی حیوان خانگی

petpart.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم حیوان خانگی محفوظ است