جنگلبانان منتخب اصفهان مورد تجلیل قرار گرفتند
لوازم حیوان خانگی: مراسم گرامیداشت روز جنگلبان و تجلیل از جنگلبانان منتخب استان اصفهان امروز همزمان با سراسر کشور برگزار گردید.
به گزارش لوازم حیوان خانگی به نقل از مهر، آیین هفتمین گرامیداشت استانی روز جنگلبان و جان نثاران منابع طبیعی ظهر دوشنبه بصورت هم زمان با سراسر کشور برگزار گردید. در این مراسم که به سبب هماهنگی ها از ۹ مرداد روز جهانی جنگلبان به امروز موکول شده ۱۵ جنگلبان و همیار طبیعت استان اصفهان مورد تجلیل قرار گرفتند. این مراسم با شعار "من یک جنگلبانم" و با حضور تشکل های مردم نهاد انجام شد و سه جنگلبان نمونه استان اصفهان نیز در سطح ملی مورد تجلیل قرار گرفتند.
محمدعلی کاظمی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان در این مراسم اظهار نمود: امروز در چالوس مراسم کشوری تجلیل از جنگلبانان نمونه برگزار می گردد و سه نفر از همکاران ما به عنوان منتخبان کشوری حضور دارد؛ آقای باستانی جنگلبان نمونه از شهرستان آران و بیدگل، خانم مرادی بانوی جنگلبان منتخب از شهرستان شاهین شهر و میمه و آقای نصیری از یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی استان که به عنوان ایثارگر برگزیده شدند.
وی اضافه کرد: روز جهانی جنگلبان هر سال با شعار 'من یک جنگلبانم' و با همکاری تشکل های مردم نهاد و حامیان محیط زیست انجام می شود. در استان اصفهان نیز با مشارکت این تشکل ها، نام نویسی علاقمندان انجام شده و منتخبان عرضه شدند و ما امروز افتخار حضور در خدمت این عزیزان را داریم.
کاظمی ضمن اشاره به نقش کلیدی جنگلبانان در صیانت از منابع طبیعی، اظهار داشت: استان اصفهان دارای ۹.۸ میلیون هکتار عرصه منابع طبیعی است که بخش بزرگی از آن شامل مراتع، پوشش گیاهی و مناطق بیابانی است.
وی افزود: مدیریت این عرصه ها شامل حفظ تعادل دام و مرتع، پیشگیری از تخریب اراضی، فرسایش خاک و بهره برداری اصولی از محصولات مرتعی مانند گیاهان دارویی و خوراکی است اگر بهره برداری از این منابع بصورت اصولی صورت گیرد، به سبب تجدیدپذیر بودن آنها، صدمه ای به محیط زیست وارد نمی شود و پایداری مراتع حفظ خواهد شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان اضافه کرد: حدود ۶۵ هزار هکتار از عرصه های استان به جنگل های زاگرسی در شهرستان های سمیرم و فریدون شهر اختصاص دارد و از دهه ۴۰ تا حالا با تلاش همکاران، ۳۱۰ هزار هکتار جنگل های دست کاشت در مناطق بیابانی به وجود آمده که نقش برجسته ی در پیشگیری از گسترش بیابان، کنترل ریزگردها و صیانت از خاک دارند.
پیش بینی اجرای ۱.۵ همت طرح آبخیزداری در اصفهان
کاظمی ضمن اشاره به چالش های بیابان زایی در استان اظهار نمود: حدود ۳.۲ میلیون هکتار از عرصه های استان معادل ۳۰ درصد مساحت آن بیابانی است. بخشی از این مناطق به عنوان کانون های فرسایش بادی شناسایی شده و عملیات کنترل در آنها شروع شده است.
به گفته وی، طرح های مختلفی برای رویارویی با گردوغبار و شن های روان در دست اجراست که مورد تأیید مدیرکل مدیریت بحران استان نیز قرار گرفته و برای دریافت بودجه به سازمان مدیریت بحران کشور ارسال شده است.
کاظمی تصریح کرد: مطالعات آبخیزداری در سرتاسر استان انجام شده و حدود ۱.۵ همت طرح قابل اجرا داریم که با هدف پیش گیری از سیل، تغذیه سفره های آب زیرزمینی، چاه ها، قنات ها و چشمه ها در اولویت قرار دارد. این طرح ها در صورت تامین اعتبار از منابع ملی، استانی و محرومیت زدایی اجرا می شوند.
وی در ادامه به نقش یگان حفاظت منابع طبیعی اشاره نمود و اظهار داشت: یگان حفاظت با فرماندهی همکاران ما و با همکاری یگان های حفاظت محیط زیست، راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی وظیفه صیانت از اراضی ملی، رویارویی با قاچاق چوب و زغال و مهار حریق ها را بر عهده دارد.
وی همین طور از نقش همیاران طبیعت و تشکل های مردم نهاد در صیانت از منابع طبیعی تقدیر نمود و اضافه کرد: همیاران طبیعت در چارچوب جنگلبانان افتخاری، محافظان و مروجان منابع طبیعی با ما همکاری می کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان افزود: این افراد در اطلاع رسانی تخریب ها، تصرفات اراضی و حریق ها و همین طور در عملیات اطفای آتش سوزی نقش مهمی دارند.
نگرانی ها برای آینده سازمان منابع طبیعی
کاظمی همین طور به مصوبه اخیر شورایعالی اداری بر مبنای تغییر ساختار وزارت جهاد کشاورزی اشاره نمود و اظهار داشت: در حالی که بایستی تمرکز ما بر صیانت از عرصه های منابع طبیعی، کنترل حریم و جذب همیاران طبیعت باشد، این مصوبه به نگرانی ها در مورد آینده سازمان منابع طبیعی دامن زده است.
وی افزود: هرچند وزیر جهاد کشاورزی روز گذشته بر دفاع از تشکیلات منابع طبیعی تاکید کرده و ما امیدواریم با همکاری نمایندگان مجلس و تشکل های مردمی، تصمیمات غیرکارشناسی در این عرصه اتخاذ نشود.
سازمان منابع طبیعی نهادی حاکمیتی است
همچنین داریوش سعیدی معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان، اظهار نمود: خدمت در سازمانی که متعلق به انفال و در جهت اهداف والای صیانت از منابع طبیعی است، افتخاری بزرگ شمرده می شود و امید است که کوشش های همه همکاران در این راه به عنوان باقیات و صالحات ماندگار شود.
وی در ادامه به تاریخچه صیانت از منابع طبیعی در ایران اشاره نمود و اظهار داشت: از سال ۱۳۰۷ با تشکیل اداره جنگلبانی در وزارت فلاحت و تجارت، صیانت از جنگل های کشور خصوصاً جنگل های شمال شروع شد. بعد از آن، با تشکیل سازمان جنگلها و مراتع و حتی وزارت منابع طبیعی در مقطعی کوتاه و همین طور بعد از انقلاب این مسئولیت ادامه یافت.
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان ابراز کرد: سازمان جنگلها و مراتع بازهم به عنوان نهادی حاکمیتی در حفظ منابع طبیعی کشور فعالیت می کند و امیدواریم با حمایت مجلس، تشکل ها و سازمان های مردم نهاد تصمیمات اخیر شورایعالی اداری که نگرانی هایی را در این عرصه ایجاد کرده، اصلاح گردد تا فعالان این عرصه با آرامش بیشتری به کوشش های خود ادامه دهند.
سعیدی همین طور به قوانین کلیدی حوزه منابع طبیعی اشاره نمود و اظهار داشت: قانون ملی شدن جنگلها در سال ۱۳۴۱، قانون حفاظت و بهره برداری در سال ۱۳۴۶ و اصلاحات بعدی آن در سال ۱۳۴۸ و قانون حفظ و دفاع از منابع طبیعی و ذخایر جنگلی در سال ۱۳۷۱، همگی بر اهمیت حفاظت به عنوان یک وظیفه حاکمیتی تاکید دارند.
وی اضافه کرد: صیانت از منابع طبیعی مانند امنیت کشور، موضوعی حاکمیتی بوده و تصدی گری نیست.
لزوم همکاری همگانی برای صیانت از منابع طبیعی
در ادامه منصور شیشه فروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، صیانت از منابع طبیعی را از اولویت های اساسی مطرح کرد و ضمن تقدیر از کوشش های محیط بانان و جنگل بانان برای حفظ طبیعت، اظهار داشت: همکاری همگانی برای پیشگیری از تخریب جنگلها و مراتع، همچون پرهیز از روشن کردن آتش یا ریختن زباله در طبیعت ضروری می باشد.
به گفته وی، گردشگران، کشاورزان و عشایر می توانند با رعایت نکات ایمنی مانند استفاده از سیلندر گاز بجای آتش، نقش مهمی در حفظ محیط زیست ایفا کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان همین طور بر ضرورت آگاهی رسانی عمومی برای درک بهتر ارزش منابع طبیعی و تأثیر آن بر سلامت جامعه تأکید و اظهار داشت: تامین اعتبارات کشوری و استانی برای اجرای طرح های حفاظتی، مانند بیابان زدایی و کنترل سیل اهمیت به سزایی دارد و عرصه های طبیعی باید در مقابل حوادث بیمه شوند.
شیشه فروش اشاره کرد: دستگاه هایی مانند شهرداری ها و دهیاری ها در زمان بحران خصوصاً حریق جنگلها، باید با امکانات خود به یگان های حفاظت کمک کنند.
وی تصریح کرد: گزارش سریع حوادث مانند آتش سوزی، از طرف مردم می تواند از خسارت های گسترده پیشگیری کند و استفاده از تکنولوژی های جدید مانند هوش مصنوعی، راهکاری مؤثر برای مدیریت بهینه منابع طبیعی و کاهش لطمه های زیست محیطی است.
مشارکت اجتماعی ستون اصلی حفاظت پایدار است
در ادامه چگونی کارشناس و فعال محیط زیست و منابع طبیعی در اصفهان ضمن اشاره به تنوع اقلیمی این استان اظهار نمود: ادامه روند فعلی چرای دام می تواند جنگل های پرارزش منطقه را به مرتع تبدیل کند.
وی افزود: این امر خطراتی مانند سیلاب و فرسایش خاک را بدنبال دارد.
این فعال محیط زیست تاکید کرد: مشارکت اجتماعی ستون اصلی حفاظت پایدار می باشد و این مشارکت حق مردم است و امتیازی از طرف نهادها محسوب نمی گردد.
به گزارش لوازم حیوان خانگی به نقل از مهر، در انتها این مراسم که همزمان با سراسر کشور برگزار شد، ۱۵ نفر از جنگلبانان و همیاران منابع طبیعی استان اصفهان مورد تجلیل قرار گرفتند. سه نفر از جنگلبانان نمونه استان نیز در سطح ملی مورد تجلیل قرار گرفتند.
منبع: petpart.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب