۹۷ درصد كشور گرفتار خشكسالی بعلاوه نقشه ها
لوازم حیوان خانگی: رئیس مركز ملی خشكسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی از وقوع خشكسالی در ۹۷ درصد مساحت كشور اطلاع داد و اظهار داشت: اقلیم خشك و نیمه خشك ایران را بابد بپذیریم و به جای مبارزه با این شرایط با آن سازگاری پیشه نماییم.
شاهرخ فاتح در گفت وگو با ایسنا با تاكید بر لزوم مدیریت مصرف منابع آب كشور اظهار نمود: لازم است اقلیم كشورمان را بپذیریم و بدانیم كه در یك منطقه خشك و نیمه خشك قرار گرفته ایم. طبیعی است كه در چنین وضعیتی باید به جای مقابله و یا مبارزه با این شرایط، مسیر سازگاری با اقلیم را در پیش بگیریم.
وی با اشاره به اینكه بخشی از مشكلات منابع آب كشور امری طبیعی و بخش دیگر ناشی از عوامل انسانی است، خاطرنشان كرد: كم بارشی و افزایش دما عواملی طبیعی هستند كه منجر به خشكسالی می شوند. حدودا امكان مبارزه با این شرایط وجود ندارد اما می توان با مدیریت فعالیت های انسانی در حوزه های كشاورزی و صنعت و كاهش مصرف آب از تشدید، تداوم و توسعه خشكسالی كشور جلوگیری كرد.
رئیس مركز ملی خشكسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی تصریح كرد: تنها با استفاده از ساماندهی فعالیت ها و توسعه است كه می توانیم خطرات و صدمه های ناشی از خشكسالی را به حداقل برسانیم و برای دستیابی به این هدف لازم است برنامه های توسعه ای كشور را مطابق با اقلیم سرزمینمان تنظیم و اجرا نماییم.
خشكسالی كشور را دربرگرفته است
وی در ادامه با اشاره به آخرین وضعیت خشكسالی كشور اظهار داشت: متاسفانه خشكسالی همه مناطق كشور را در برگرفته و بر مبنای شاخص های كوتاه مدت و بلندمدت پهنه های وسیعی از كشور با درجات مختلف خشكسالی اعم از خفیف تا بسیار شدید مواجه می باشد.
فاتح خاطرنشان كرد: با عنایت به شاخص كوتاه مدت SPEI خشكسالی بخش های وسیعی از استان های خوزستان، ایلام، بوشهر، كهگیلویه و بویراحمد، فارس، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی و خراسان شمالی، اصفهان، مركزی، زنجان با خشكسالی بسیار شدید دست و پنجه نرم می كنند.
۹۹ درصد مساحت كشور درگیر خشكسالی كوتاه مدت است
وی همینطور به مساحت تحت تاثیر خشكسالی اشاره و اظهار نمود: بر مبنای شاخص كوتاه مدت ۹۹ درصد مساحت كشور درگیر خشكسالی كوتاه مدت است. از این رقم ۷ درصد خشكسالی خفیف، ۳۱ درصد خشكسالی متوسط، ۴۲ درصد خشكسالی شدید و ۱۹ درصد خشكسالی بسیار شدید دارند.
رئیس مركز ملی خشكسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی با اشاره به اینكه شرایط كلی كشور از لحاظ خشكسالی چه به لحاظ كوتاه مدت و چه به لحاظ بلندمدت شرایط مناسبی نیست، اظهار داشت: بر مبنای شاخص بلندمدت خشكسالی استان های خوزستان، مركزی، قم، اصفهان، فارس، یزد، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، كرمان و سیستان و بلوچستان با خشكسالی شدید مواجهند.
فاتح در انتها با اشاره به اینكه بر مبنای شاخص بلندمدت، ۹۷ درصد مساحت كشور با خشكسالی بسیار شدید مواجه می باشد، اظهار نمود: در مقیاس بلندمدت ۸ درصد مساحت كشور دچار خشكسالی خفیف، ۳۰ درصد خشكسالی متوسط، ۴۷ درصد خشكسالی شدید و ۱۰ درصد مساحت كشور با خشكسالی بسیار شدید مواجهند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب