معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست:
سازمان محیط زیست برنامه ای برای ایجاد قرق در شاهوار و تپال ندارد
به گزارش لوازم حیوان خانگی معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست بر لزوم ارتقای مناطق دارای ارزش از نظر تنوع زیستی تصریح كرد و اظهار داشت: ایجاد قرق مناطق شاهوار و تپال در برنامه های محیط زیست كشور نیست.
حمید ظهرابی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینكه مناطق شكار ممنوع نظیر تپال شاهرود از نظر ارزش حفظ تنوع زیستی می توانند نقش آفرین باشند، اظهار داشت: برای انجام فعالیت های حفاظتی در ممنوعیت شكار، طبیعتاً باید این مناطق به یكی از مناطق چهارگانه تحت مدیریت محیط زیست ارتقا داده شود بنابراین در حفاظت از این منطقه برنامه ای در سازمان محیط زیست كشور برای اعلام قرق اختصاصی منطقه نیست.
وی بابیان اینكه اعلام قرق اختصاصی برای مناطقی كه دولت روی آنها سرمایه گزاری نموده است در برنامه های سازمان محیط زیست قرار ندارد، افزود: برای مشاركت مردم در حفاظت های زیست محیطی، اولویت با مناطق آزاد و مكان هایی كه كریدورهای مهاجرت حیات وحش در آن وجود دارد، پیش بینی شده است.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست بابیان اینكه زیستگاه های پیرامونی مناطق حفاظت شده می توانند ضربه گیر مناطق حساس باشند، اظهار داشت: اعلام قرق اختصاصی در نواحی كه می تواند سبب حفظ گونه های جانوری در شبكه مناطق حفاظت محیط زیست شود، مد نظر قرار دارد تا پس از معرفی قرق مردم خودشان در حفاظت مشاركت كنند.
ظهرابی بابیان اینكه قرق ذاتاً مسئله بدی نیست و ایجاد این تفكر در میان فعالان محیط زیست اشتباه بزرگی است، خاطرنشان كرد: روی هم رفته این تفكری كه برخی رسانه ها ضد مشاركت مردمی در حفاظت ایجاد كردند یك فعالیت انحرافی برای پیشگیری از مشاركت مردمی است.
وی بابیان اینكه هیچ برنامه و پیشنهادی هم برای تبدیل منطقه شاهوار به قرق در سازمان محیط زیست تعبیه نشده است، اضافه كرد: تعداد محیط بان های سراسر كشور كمتر از سه هزار نفر است با این تعداد نیرو چقدر از زیستگاه ها را می توان تحت حفاظت قرار داد مگر آنكه جوامع بومی محلی در حفاظت از زیستگاه حیات وحش مشاركت كنند كه این كار خیلی بزرگ با برنامه ریزی در حال انجام می باشد.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست اضافه كرد: اگر جایی بعنوان قرق اعلام می شود بنا بر این اصل خواهد بود كه دامداران همان منطقه و اهالی آن خودشان در چارچوب تشكل ها و شركت های تعاونی حفاظت منطقه را عهده دار باشند و سپس از طبیعت گردی و شكار بعنوان ابزاری برای تأمین هزینه های حفاظت از آن استفاده كنند كه این در همه جای دنیا هم معمول است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب