در گزارش لوازم حیوان خانگی عنوان شد؛

120 تن سیست آرتمیا در آذربایجان غربی تولید شد

120 تن سیست آرتمیا در آذربایجان غربی تولید شد

به گزارش لوازم حیوان خانگی رئیس مركز تحقیقات آرتمیای كشور اظهار داشت: امسال طبق برآورد های انجام شده، می توان 120 تن سیست آرتمیا از دریاچه ارومیه برداشت كرد بدون آن كه به ذخایر لطمه برسد.



علی نکویی فرد در گفتگو با خبرنگار مهر درباب آخرین وضعیت تولید سیست آرتمیا اضافه کرد: امسال تولید ۱۲۰ تن سیست و ۱۸۰ تن بیومس پیش بینی شده که در صورت تحقق، شش میلیون دلار صرفه جویی در خروج ارز و اشتغالزایی برای ۴۰۰ نفر را به دنبال خواهد داشت.
وی به راه اندازی بانک سیست و اطلاعات ژنتیکی آرتمیا در کشور برای اولین بار در امتداد احیای دریاچه ارومیه اشاره نمود و اظهار داشت: یکی از اهداف این بانک، جلوگیری از انقراض نسل آرتمیای ارومیانا و حفظ، نگهداری و تجدید نسل آن است.
نکویی فرد درباره خصوصیات آرتمیا نیز توضیح داد: این جانور آبزی در شرایط بد مانند کم آبی و شوری زیاد آب تخم مقاوم به وجود می آورد که می تواند در کف دریاچه در لایه های نمک بماند و برای سال های بعد با بهتر شدن شرایط آب، تبدیل به نوزاد شود.
۵ طرح کاربردی در زمینه آرتمیا در دست اجراست
رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور اظهار نمود: آرتمیا در شرایطی که میزان شوری آب و غذا مناسب باشد زنده زایی می کند و یک آرتمیای ماده در طول زندگی سه ماهه خود چهار هزار نوزاد تولید خواهدنمود.
وی همین طور با اشاره به اجرای دو پروژه بنیادی در این مرکز طی ۶ ماه گذشته، اظهار داشت: تعداد ۵ فقره پروژه کاربردی توسعه ای و یک فقره طرح خاص از پروژه های اجرائی این مرکز بشمار می رود.
نکویی فرد اضافه کرد: همین طور ارائه ۲ فقره مقاله علمی پژوهشی، ۵ یافته ترویجی مورد تأیید، یک دستاورد تولید دانش فنی، ۳مقاله چاپ شده در ژورنال های بین المللی، ۶ گزارش طرح پژوهشی، ۸ مقاله ترویجی و اجرای پروژه ارزیابی ذخایر آرتمیای دریاچه نمک میقان اراک و نیز چاپ یک کتاب همچون کارهای این مرکز است.
وضعیت مطلوب آرتمیا در دریاچه ارومیه
رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور اظهار داشت: ارزیابی ذخایر شاه میگوی ارس، تولید ماده نگهدارنده آرتمیای بالغ، ایجاد بانک ژن آرتمیا، پایش ذخایر آرتمیای ارومیه و بررسی تأثیر عوامل اکولوژیکی بر آن از مهمترین پروژه هایی است که در دست اجرا هستند.
وی افزود: ۷۲ ساعت آموزش کارکنان پهنه، چهار مورد فعالیت یاوران تولید و ۶ نشست ترویجی همچون دستاوردهای مرکز در زمینه کارهای ترویجی در شش ماهه اول سال جاری است.
نکویی فرد با اعلان اینکه الان وضعیت آرتمیا در دریاچه ارومیه مطلوب است، افزود: سالانه نزدیک به ۱۰۰ کیلوگرم سیست آرتمیا در کشور تولید می شود و ۱۰ تا ۳۰ تن سیست آرتمیا برای مصرف داخلی آبزیان از مبادی رسمی و غیررسمی وارد کشور می شود.
بنابر این گزارش، نخستین بار در کشور از سال ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۰ برداشت صنعتی آرتمیا از دریاچه ارومیه انجام شد که این برداشت به سبب کاهش شدید آب دریاچه ارومیه، افزایش میزان شوری آن و به صفر رسیدن آرتمیای زنده موجود در دریاچه به صفر رسید.
صنعت آبزی پروری جهان سالانه بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد دارد و نزدیک به ۳۰ میلیون نفر در این صنعت در کل جهان مشغول به کار هستند که همگی وابسته به تولید و پرورش آرتمیاست که در همین راستا ایران می تواند در تولید این جانور دریایی و ایجاد اشتغال نقش بسزایی ایفا کند
آرتمیا موجود کوچکی است که بعنوان غذای زنده در تغذیه آغازین میگو، ماهیان دریایی، ماهیان خاویاری و ماهیان زینتی کاربرد وسیعی دارد و چهار گروه آبزیان در مراحل اول رشد وابسته به این موجود پرانرژی و مقوی هستند.
آرتمیا اورمیانا در شوری حداکثر ۲۲۰ گرم در لیتر می تواند زیست کند، ولی حالا وضعیت شوری دریاچه ارومیه به سبب عبور از فصل گرما و کاهش بارندگی بیشتر از این مقدار بوده است و امکان حیات برای این گونه جانوری وجود ندارد.


منبع:

1399/07/26
14:24:55
5.0 / 5
1979
تگهای خبر: آب , آموزش , ارزیابی , بارندگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
petpart لوازم حیوان لوازم حیوانات خانگی

تگهای لوازم حیوان خانگی پت پارت

PetPart لوازم حیوان خانگی

لوازم حیوانات خانگی

petpart.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم حیوان خانگی محفوظ است