پرندگان مهاجر و آرزوهای بر باد رفته

جدال میهمانان سیبری باگلوله های سربی

جدال میهمانان سیبری باگلوله های سربی

لوازم حیوان خانگی: تكاپو و فشار سودجویان برای صدور پروانه شكار دستاوردی به جز قتل و كشتار پرندگان و محروم ساختن نسل آینده از لذت تماشای این مواهب الهی ندارد.



خبرگزاری مهر، گروه استان ها- اعظم محبی: مهاجرت جز جدانشدنی زندگی ها آنها است، در این راه پر پیچ و خم از سیبری به شمال ایران از فراز پستی و بلندی های زیادی عبور می کنند و هر ساله تعداد آنها به دلیلهای مختلف کم و کمتر می شود.
سواحل گلستان، هر سال شاهد حضور پرندگانی همچون قو، فلامینگو، پلیکان، درنا، باکلان، پرلا، کشیم و حواصیل و انواع مرغابی ها است و حفاظت و پاسداشت این میهمانان مهاجر که برای زمستان گذرانی به استان سفر می کنند به یکی از دغدغه های عمومی جامعه تبدیل گشته است. در این بین برخی از شکارچیان استان باوجود تهدیدات موجود، همچنان مصر هستند تا امسال هم مانند سنوات گذشته با خرید و تحصیل مجوز و پروانه شکار، به این امر مبادرت ورزند.
ضرورت توجه به سلامت جامعه به جهت احتمال شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در جوامع انسانی و یا احتمال انتقال این بیماری به واحدهای صنعتی پرورش طیور و خسارت ها در این حوزه سبب شده که متولیان حوزه شکار و صید تا حالا از اعطای پروانه اجتناب کنند اما در مقابل عده ای از شکارچیان و اعضای کانون شکار شهرهای ساحلی استان هم در تلاش هستند با رایزنی و اعمال فشار بوسیله فضای مجازی بار دیگر مدیران استان را به صدور پروانه شکار مجاب کنند که در صورت تحقق این امر علاوه بر اینکه سبب کشتار ذخیره های ژنتیک حیات وحش و پرندگان در معرض خطر در استان می شود این امر تهدید جدی برای سلامت جوامع پیرامونی استان و صنعت مرغداری خواهد بود.
مدیرکل دامپزشکی گلستان هم از رصد مستمر تالاب ها و سواحل در استان آگاهی داد اظهار داشت: باتوجه به ورود پرندگان مهاجر به گلستان و احتمال شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و احتمال تکرار تلفات سال گذشته، کارشناسان دامپزشکی استان در چارچوب گروه های پایش تمام مناطق پرخطر را مورد بررسی قرار می دهند.

پرندگان باید احساس امنیت کنند
بسیاری از ساکنان شهرهای ساحلی استان هم تاکید کردند که موافق صدور پروانه شکار نیستند. یک شهروند ساکن بندرترکمن که به همراه خانواده در ساحل دریا حضور داشت، به خبرنگار مهر اظهار داشت: به علت هوای پاک و برای تماشای پرندگان هفته ای دو بار به این مکان مراجعه می کنم.
وی که خودرا معرفی نکرد، اضافه کرد: همه مخلوقات خداوند حق زندگی داشته و اینکه عده ای آنها را شکار کنند و نسل آنها منقرض شود، پذیرفتنی نیست.
وی با اشاره به اینکه تماشای پرندگان و شنیدن صدای روح بخش آنها حس خوبی به آدم می بخشد، تاکید کرد: خیلی از گونه های پرندگان کمیاب و رو به انقراض هستند و باید آنها را حفظ کرد.
یک جوان آق قلایی هم که با طی ۴۰ کیلومتر راه خودرا به بندرترکمن رسانده بود، به خبرنگار مهر اظهار داشت: این مکان محیط خلوت و خوبی برای تفریح است و ما معمولاً ماهیانه چند بار به این مکان می آییم.
یاشار صحنه با اشاره به اینکه بچه ها هم از دیدن پرندگان لذت می برند، اضافه کرد: پرندگان باید احساس امنیت کرده و نزدیک تر بیایند نه اینکه شکار شوند.

شکارچیان غیرمجاز خوشحال از عدم صدور پروانه
اما با وجود تهدیدهای بیماری، اعضای کانون شکار نظر دیگری دارند. عبدالحکیم ادریسی، عضو کانون شکار بندرترکمن در این خصوص به خبرنگار مهر اظهار داشت: بیش از ۹۰ درصد شکارچیان استان دغدغه معیشت داشته و با عنایت به این که پرندگان، مهاجر هستند می توانند نفع و سودی برای مردم منطقه داشته باشند.
وی اضافه کرد: مخصوصاً در این برهه از زمان که تحریم و گرانی معیشت ساحل نشینان را تحت تأثیر قرار داده، این امر می تواند باری از دوش مردم بردارد.
شکار به علت قیمت بالای اسلحه و تجهیزات و هزینه ایاب و ذهاب صرفه اقتصادی نداشته و در این تنها انگیزه تفریح مطرح است ادریسی افزود: اگر شکار ممنوع شود این امر به نفع شکارچیان غیرمجاز خواهد بود و آنها از این فرصت حداکثر استفاده را می برند زیر منطقه برای پرندگان امن شده و با یک تیر چند نشان می زنند.
وی با اشاره به اینکه دادن مجوز شکارچیان را ساماندهی می کند، اظهار داشت: مسئولان تصور می کنند شکارچیان، پرندگان را قتل عام می کنند در صورتیکه اینگونه نیست و حتی ممکنست شکارچی نتواند به تعداد سهمیه شکار کند.
ادریسی با اشاره به اینکه فاصله اجتماعی در زمان شکار حفظ می شود بدین سبب کرونا شکارچیان را تهدید نمی کند، اضافه کرد: اگر هم بیماری آنفلوانزای پرندگان شیوع یابد، شکارچیان تمکین کرده و شکار را متوقف می کند که این امر هم در پروانه شکار قید شده است.
وی تعداد شکارچیان مجاز بندرترکمن و حومه را پارسال حدود ۸۰۰ نفر اعلام کرد، اظهار داشت: سال قبل با تلفات پرندگان یک ماه شکار کنسل شد و خیلی از شکارچیان حتی چهار پرنده هم شکار نکردند.

ادریسی با توضیح اینکه هر ساله به بهانه های مختلف شکار ممنوع می شود، افزود: برای دریافت شکار پرندگان آبی ۲۸۰ هزار تومان و پرندگان خشکی ۱۶۰ هزار تومان پرداخت می نماییم.
پرندگان بجای حفاظت با گلوله پذیرایی می شوند
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل محیط زیست گلستان هم در این خصوص به خبرنگار مهر اظهار داشت: از نظر بنده دادن پروانه شکار هیچ مزایای نداشته برای اینکه این عمل تفریح یک عده آدم سودجو است و در استان ما کسی به خاطر نیاز مالی و معیشت شکار نمی رود.
محمود شکیبا اضافه کرد: شکار به علت قیمت بالای اسلحه و هزینه ایاب و ذهاب صرفه اقتصادی نداشته و فقط در اینجا تفریح مطرح است.
شکیبا بیان کرد: باتوجه به احتمال شیوع آنفلوانزای پرندگان اصلاً منطقی نیست که ریسک کرده و مردم را در معرض خطر قرار دهیم.
وی با اشاره به اینکه شکار در بعضی از استانها ممنوع شده است، افزود: خیلی از گونه ها آنقدر کمیاب شده که قابلیت شکار کردن ندارند و ممکنست در تاریک و روشن هوا اشتباهاً صدها گونه پرنده در حال انقراض از بین برود.
شکیبا توضیح داد: بعضی شکارچیان هم قانون را رعایت نکرده و به طرف هر پرنده ای تیر می زنند و بیش از اندازه مجاز شکار می کنند.
وی اضافه کرد: هفته ای چند بار پرنده های شکاری از گونه های حمایت شده که به جهت تیراندازی مصدوم شده اند را برای مداوا به محیط زیست می آورند، پرندگانی که حتی برخی قابلیت پرواز را هم دیگر پیدا نمی کنند.

سال گذشته ۵۰۰۰ شکارچی مجوز گرفتند
شکیبا با تاکید بر اینکه باتوجه به وضعیت کرونا و احتمال به شیوع آنفلوانزای پرندگان، دادن پروانه شکار سلامت انسان ها را به خطر می اندازد، افزود: گلستان یکی از قطب های صنعت طیور در کشور بوده و اگر آنفلوانزای پرندگان به مرغداری ها سرایت کند، اقتصاد استان را زمین گیر خواهدنمود.
وی اشاره کرد: در شکار تنها حفاظت پرندگان مطرح نیست بلکه حفاظت جان انسان ها و معیشت و اقتصاد مردم هم مطرح است.
شکیبا اظهار داشت: سالانه حداقل پنج هزار شکارچی در استان برای گرفتن مجوز مراجعه نموده و هرکدام مجاز هستند طی دو روز در هفته چهار پرنده شکار کنند؛ یعنی ما با این کار اجازه می دهیم هفته ای ۲۰ هزار پرنده شکار شوند که ممکنست حتی این رقم بیشتر هم باشد.
وی اشاره کرد: سال قبل با مقاومت محیط زیست، آخرین استانی بودیم که پروانه صادر شد ولی با مرگ و میر پرندگان در خلیج گرگان و میانکاله و تلفات ۵۰ هزار پرنده، شکار کنسل شد.
شکیبا گفت اگر شکارچیان به مضرات شکار آگاه شده، مطمئناً قانع می شود که پروانه شکار صادر نشود و باید در این امر رسانه ها و سمن ها به ما کمک کنند.
برخورداری از ده ها زیستگاه آبی و مهیا بودن میزبانی از هزاران قطعه پرنده مهاجر فرصت مغتنمی است که با استفاده از مدیریت منسجم و یکپارچه زمینه توسعه همه جانبه گلستان خصوصاً توسعه گردشگری بر پایه کارهای همسو با طبیعت مانند پرونده نگری را فراهم ساخت البته از طرف دیگر باید نگاهی اتخاذ نمود که دارندگان ۵۰ هزار قبضه اسلحه شکار مجاز در استان در راه مشخص بتوانند با رفع نیاز خود در حفظ حیات وحش بومی و مهاجر همگام با مدیران و متولیان گام بردارند.


منبع:

1399/08/14
21:13:50
5.0 / 5
1718
تگهای خبر: آب , پرندگان , پرندگان مهاجر , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
petpart لوازم حیوان لوازم حیوانات خانگی

تگهای لوازم حیوان خانگی پت پارت

PetPart لوازم حیوان خانگی

لوازم حیوانات خانگی

petpart.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم حیوان خانگی محفوظ است