روزانه چه مقدار لبنیات مصرف کنیم؟

روزانه چه مقدار لبنیات مصرف کنیم؟

به گزارش لوازم حیوان خانگی، مصرف لبنیات سال هاست در مرکز بحث های تغذیه ای قرار دارد. برخی آنرا منبعی ضروری برای سلامت استخوان و قلب می دانند و برخی دیگر نگران چربی های اشباع موجود در آن هستند. پژوهشی تازه، نگاه دقیق تری به این مورد انداخته است.



به گزارش لوازم حیوان خانگی به نقل از خبر آنلاین، بیماریهای قلبی-عروقی بازهم یکی از مهم ترین علل مرگ ومیر در جهان به شمار می آیند. متخصصان سلامت باور دارند پیش گیری از این بیماریها، خصوصاً از راه تغییرات تغذیه ای، می تواند تأثیر شایان توجهی بر کاهش بار بیماری داشته باشد. از طرفی، لبنیات بخش پررنگی از سفره غذایی مردم در خیلی از کشورهاست. این گروه غذایی سرشار از پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی همچون کلسیم و ویتامین D است که برای رشد و سلامت استخوان و عملکرد طبیعی بدن حیاتی اند. اما در کنار این مزایا، محصولات لبنی حاوی اسیدهای چرب اشباع نیز هستند که برخی مطالعات آنها را عامل افزایش کلسترول بد و درنتیجه تهدیدی برای سلامت قلب معرفی کرده اند.
بنابر گزارش ایسنا، در عین حال، نتایج پژوهش های گذشته درباره ی ارتباط مصرف لبنیات و بروز بیماریهای قلبی-عروقی یکدست و قطعی نبوده است. برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف لبنیات کم چرب امکان دارد خطر مبتلاشدن به بیماریهای قلبی را کم کند، در صورتیکه بعضی تحقیقات دیگر هیچ ارتباط معناداری گزارش نکرده اند. حتی شواهدی وجود دارد که لبنیات تخمیرشده مانند ماست و برخی پنیرها می توانند خاصیت محافظتی بیشتری نسبت به شیر یا کره داشته باشند. همین تناقض ها ضرورت انجام پژوهش های دقیق تر در این عرصه را دوچندان می کند تا سیاستهای تغذیه ای به روز و برمبنای شواهد علمی تدوین شوند.
پروین میرمیران، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بهمراه سه نفر از همکارانش از همان دانشگاه، تحقیقی را در همین زمینه و در قالب مطالعه قند و لیپید تهران انجام داده اند. این تحقیق با هدف بررسی رابطه مصرف انواع مختلف لبنیات با بروز بیماریهای قلبی-عروقی در یک جمعیت بزرگسال ایرانی انجام شده است.
محققان در این تحقیق از داده های مرحله سوم مطالعه قند و لیپید تهران استفاده کردند. بعد از غربالگری، ۲۶۳۵ فرد بزرگسال که در شروع مطالعه سابقه بیماری قلبی-عروقی نداشتند، انتخاب و تا مرحله ششم این مطالعه مورد پیگیری قرار گرفتند. اطلاعات غذایی شرکت کنندگان بوسیله پرسشنامه معتبر «بسامد خوراک» جمع آوری شد؛ پرسشنامه ای که مصرف بالاتر از ۱۶۰ نوع ماده غذایی را ثبت می کند. سپس با استفاده از مدلهای آماری، میزان خطر بروز بیماری قلبی در ارتباط با مصرف لبنیات در گروههای مختلف بررسی گردید.
نتایج نشان دادند که طی حدود ۱۰ سال پیگیری، ۶.۵ درصد از افراد شرکت کننده گرفتار بیماریهای قلبی-عروقی شدند. در عین حال، هیچ ارتباط معناداری میان میزان مصرف لبنیات (چه پرچرب، چه کم چرب، چه تخمیرشده یا غیرتخمیری) و احتمال مبتلاشدن به این بیماری ها مشاهده نشد.
جمع بندی این پژوهش بیان کننده آنست که برعکس برخی سفارش های سنتی بر اساس کاهش مصرف لبنیات پرچرب به سبب چربی اشباع، این محصولات لزوماً خطر بیشتری برای قلب و عروق ایجاد نمی کنند. یافته ها هماهنگ با خیلی از پژوهش های پیشین، نشان می دهند مصرف لبنیات، فارغ از درصد چربی آنها، ارتباط مستقیمی با بیماریهای قلبی ندارد.
اهمیت این نتایج در آنست که می تواند دیدگاه های رایج در سفارش های غذایی را تغییر دهد. مرور مطالعات جهانی نشان داده است مصرف روزانه حدود ۲۰۰ گرم لبنیات، نه فقط با افزایش ریسک بیماری قلبی همراه نیست بلکه در تعدادی موارد مانند مصرف ماست یا پنیر، حتی فوایدی نیز گزارش شده است. البته باید توجه داشت که اختلاف در نتایج تحقیقات مختلف می تواند ناشی از تفاوت های ژنتیکی جمعیت ها، نحوه فرآوری لبنیات، غنی سازی آنها با ویتامین D یا حتی تعریف متفاوت «پرچرب» و «کم چرب» در کشورهای مختلف باشد.
از سوی دیگر، برخی ترکیبات موجود در لبنیات مانند پروتئین وی می توانند اثرات مثبت ویژه ای بر سلامت قلب داشته باشند. همین مساله سبب شده است که خیلی از متخصصان پیشنهاد کنند تمرکز سفارش های تغذیه ای از کاهش چربی لبنیات به سوی کیفیت کلی رژیم غذایی و تنوع در مصرف منابع غذایی تغییر کند.
نتایج این تحقیق جالب در «مجله تخصصی اپیدمیولوژی ایران» انتشار یافته است. این نشریه وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران و انجمن علمی اپیدمیولوژیست های ایران است و به چاپ تحقیقات معتبر در عرصه سلامت عمومی و بیماریهای شایع می پردازد.
بطور خلاصه، این گروه غذایی سرشار از پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی همچون کلسیم و ویتامین D است که برای رشد و سلامت استخوان و عملکرد طبیعی بدن حیاتی اند. پس از غربالگری، ۲۶۳۵ فرد بزرگسال که در آغاز مطالعه سابقه بیماری قلبی-عروقی نداشتند، انتخاب و تا مرحله ششم این مطالعه مورد پیگیری قرار گرفتند. اطلاعات غذایی شرکت کنندگان بوسیله پرسشنامه معتبر بسامد خوراک جمع آوری شد؛ پرسشنامه ای که مصرف بالاتر از ۱۶۰ نوع ماده غذایی را ثبت می کند.

منبع:

1404/06/25
10:33:49
5.0 / 5
4
تگهای خبر: پزشك , سفر , شركت , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
petpart لوازم حیوان لوازم حیوانات خانگی

تگهای لوازم حیوان خانگی پت پارت

PetPart لوازم حیوان خانگی

لوازم حیوانات خانگی

ایجاد ارتباط بین صاحب حیوان خانگی و بهبود کیفیت زندگی حیوان خانگی

petpart.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم حیوان خانگی محفوظ است